Brugernavn: Kodeord:
Peberspray, hvad er jeres holdning? // Martialarts.dk
Peberspray, hvad er jeres holdning?
MMAshop.dk
Denne tråd er vist 327 gange og besvaret 26 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
2/1-2019, 20:35

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Jeg er selv ambivalent når det kommer til peberspray. På den ene side kan jeg godt forstå, at mange der føler sig utrygge, måske vil se det som et middel, der kan øge deres tryghed. På den anden side tror jeg, at det vil give kriminelle elementer et ekstra våben, de nu kan købe lovligt (dog kun til brug i hjemmet, men det er de sgu da ligeglade med). Ved køb af pebersprayen får du ingen eller minimal undervisning i modsætning til politiet og risikerer volden ikke at ekskalere? Jeg ved godt, det ikke er en pistol, men hvis man kigger på eksempelvis USA taler tallene så ikke for sig selv? Når man gør det nemmere for individet at købe våben bliver det så et mere roligt samfund? Jeg ved godt USA ikke er Danmark, men jeg tror ikke det er den rigtige vej at gå, men hvad mener i?

---
Niks, ikke rigtigt
5/1-2019, 18:43

L. JakobsenAntal indlæg: 287
Online 0d 21t 18m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #516373
Altsaa, naar jeg ser paa hvor mange bandeskyderier oppe i Danmark, sammenlignet med her i Hamburg, saa kan jeg ikke se, at jeres meget restriktive vaabenlov har hjulpet ret meget.

Hos os kan vi baere pepperspray naesten overalt. Jeg ved ikke, hvad der skulle vaere forkert i det.

Peberspray er ikke noget super effektivt vaaben, men bedre end ingenting og for en fysisk utraenet person bedre end en stav. Jeg synes fremfor alt, at den nye lov er god, fordi den saetter et signal: Nej, i Danmark er det ikke forbudt at forsvare sig - selv om man tit faar indtryk af, at folk tror det. Af og til lader Politiet, statsadvokater og dommere ogsaa til at gaa ud fra det. Jeg haaber, at det bliver udvidet til legal besiddelse af slagvaaben i hjemmet. Det er ganske enkelt en vanvittig holdning, at forvente at en borger ikke engang hjemme hos sig selv maa have midler til at forsvare sig med, men skal foerst lade sig taeske soender og sammen og saa vente paa, at Politiet har tid til at komme og skrive en rapport.

Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjaelp?
7/1-2019, 9:17

Johnny B Good

Antal indlæg: 19
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516378
“Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjalp”
Jeg er sikkert naiv, men det danske politi har jeg stor tiltro til&#128077;&#128064;. Jeg tror personligt, at volden vil blive værre, hvis man lemper våbenlovgivningen.
7/1-2019, 11:47

Mads Jespersen

Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 4m
Esbjerg V
www.net2kompag...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MadsJespersen96 ID #516379
Jeg syntes at man burde indføre en form for påtvunget undervisning, inden man får lov at have en peberspray. Den er bestemt ikke ufarlig, heller ikke for en selv, hvis ikke man ved, hvordan man skal bruge den.
7/1-2019, 13:29

John LundgreenAntal indlæg: 7584
Online 20d 8t 10m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516380
Jeg synes at det er fint at have peberspray som ekstra sikkerhed i hjemmet.
Men som selvforsvar ude på gaden tror jeg ikke at det har noget effekt.
Hvis det skal kunne bruges til noget fornuftigt, så skal man gå med pebersprayen klar i hånden (hvilket i mine øjne er lidt paranoid).
Skal man først til at finde sprayen i en taske eller en lomme, have den vendt rigtigt, og få fyret en dosis af i den rigtige retning, så tager det alt for lang tid.

Umiddelbart kan et angreb vs peberspray sammenlignes med de undersøgelser det amerikanske politi har lavet omkring bevæbnet betjent mod knivbevæbnet angriber (the Tueller Drill).
Hvis betjenten har pistolen i hylstret, vil det være svaæt at nå at trække våbnet og afgive et kontrolleret skud, inden en knivbevæbnet angriber er indenfor rækkevidde, hvis angriberen starter på en afstand under 7 meter.

Og her er det en betjent som véd hvor hans våben er, og véd hvordan det vender.
Skal man have en hånd ned i lommen efter en peberspray, kontrollere at den vender i retning af en angriber, og sende en dosis i angriberens retning, så er min vurdering at man ikke kan gøre det hurtigere end betjenten.

Altså er sprayen kun anvendelig mod angribere som spottes længere væk end 7 meter.
Dermed er det i mine øjne ikke et særlig anvendeligt våben.
Og risikoen ved at forsøge at famle sprayen frem, vil formentlig resultere i at angriberen bruger sprayen mod een selv.

Og hvis sprayen tillades generelt, hvor længe går der så inden vi ser den brugt af overfaldsmænd?
Og hvor længe går der inden vi ser overfaldsmænd med dykkerbriller og åndedrætsværn?

Jeg er ikke fan af peberspray udenfor hjemmet.
Til gengæld kan jeg se idéen med peberspray som forsvar mod overfald i hjemmet, hvor man jo har muligheden for at tage sprayen i hånden, vende den rigtigt, og SÅ åbne døren for en fremmed.
---
Hofte, hofte, hofte !
8/1-2019, 16:42

Johnny B Good

Antal indlæg: 19
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516382
Monty@ rigtig gode argumenter. Jeg mener dog stadig ikke, at lempelser er vejen frem. Jeg kan ikke lide den vej det går, og jeg er urolig for, at det kan åbne op for endnu flere lempelser. Jeg må dog også sige, at jeg har forståelse for, at mange kan føle sig usikre og bange i en tid hvor medierne er propfyldt med diverse voldssager. Har man først været udsat for vold eller lignende, er det fuldt forståeligt, at man gerne vil kunne sikre sig, hvis man føler sig udsat.
12/1-2019, 0:56

L. JakobsenAntal indlæg: 287
Online 0d 21t 18m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #516388
@JOHNNY B GOOD ID #516378
“Eller sagt paa en anden maade: Er dervirkelig nogen, der tror paa at Politiet kommer, naar man har brug for hjalp”
Jeg er sikkert naiv, men det danske politi har jeg stor tiltro til&#128077;&#128064;. Jeg tror personligt, at volden vil blive værre, hvis man lemper våbenlovgivningen.Hvorfor har i saa med jeres extremt skarpe vaabenlov saa megen vold i Danmark?

Har du undersoegt, hvor hurtigt politiet - hvis alt gaar vel og efter planen - overhovedet kommer, naar du har brug for dem? Jeg mener ikke en dag hvor de alle samtidigt er optaget af to bilulykker, tre husspektakler og et vaertshusslagsmaal paa en gang, men en gannske almindelig dag i en dansk provinsby og kommer inden for den tid, man har sat som norm. Hvis du overhovedet har nogen idé om, hvor mange, der er til raadighed selv paa en varm sommeraften i f.eks. en by som Vejle eller Kolding, saa ville du vaere klar over, de aldrig ville vaere stand til at tage sig af de ovennaevnte situationer samtidigt.

Bilulykkerne ville de lade vente, og de ville maatte prioritere om ved husspektaklerne manden VIRKELIG er ved at myrde konen, eller om der er stoerre fare for at nogen doer ved vaertshusslagsmaalet.

Og saa kommer du med en opringning til alarmcentralen, at nogen er ved at bryde igennem din fordoer ... god fornoejelse.
12/1-2019, 1:00

L. JakobsenAntal indlæg: 287
Online 0d 21t 18m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #516389
@
MONTY ID #516380
Jeg synes at det er fint at have peberspray som ekstra sikkerhed i hjemmet.
Men som selvforsvar ude på gaden tror jeg ikke at det har noget effekt.
Hvis det skal kunne bruges til noget fornuftigt, så skal man gå med pebersprayen klar i hånden (hvilket i mine øjne er lidt paranoid).Ja, Monty, hvis man har saa lidt situationsfornemmelse, at ethvert angreb kommer fuldstaendig overraskende, saa har du ret.

Men, SURPRISE, alt andet hvad du og alle andre har traenet indtil nu er ogsaa komplet nytteloest uden en god situationsfornemmelse.
12/1-2019, 1:43

morten agerfel

Antal indlæg: 257
Online 0d 12t 43m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #516390
"When seconds count, the police are only minutes away"


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
12/1-2019, 13:54

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516391
Præmissen for denne tråd er vel stadig at peberspray kun er lovlig til brug i hjemmet. Jeg tænker at man her har en marginal større mulighed for at være lidt mere på forkant af situationen end "på gaden". Jeg vil give Lino ret i, at en god situationsfornemmelse er hjørnestenen i et "godt forsvar".

Lino, kan du uddybe din påstand omkring, at vi i danmark har meget vold? Hvad er det i forhold til? Og hvilken vold taler vi om?

I øvrigt har man altid kunne købe peberspray men det er vel ikke meget vi ser til det i bybilledet. Hvis nu det var så himmelråbende godt var der vel flere der brugte det?


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/1-2019, 16:53

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Smerte ID #516392
Lino@“Hvorfor har i saa med jeres extremt skarpe vaabenlov saa megen vold i Danmark?”.
Jeg mener personligt, at Danmark er et væsentligt sikrere sted at leve end lande, der har en lempeligere våbenkontrol. Vold sælger og derfor er det også noget, der får spalteplads i medierne. Jeg er ikke naiv, og jeg er godt klar over, at der er områder i Danmark, der har problemer med kriminalitet, men generelt er Danmark et ret fredeligt land.---
Niks, ikke rigtigt
12/1-2019, 17:14

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Smerte ID #516393
Hvis Danmark er et voldeligt land sammenlignet med eksempelvis vores nabolande, så vis noget statistik, der beviser det. Ikke noget hjemmestrikket pis, eller b..shit fra facebook , men noget hvor kilderne er troværdige.


---
Niks, ikke rigtigt
12/1-2019, 20:02

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516394
@ Smerte +1


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/1-2019, 22:06

L. JakobsenAntal indlæg: 287
Online 0d 21t 18m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #516395
@SMERTE

Hej SMerte (pun intended?)

Danmark ER faktisk ikke saa fredeligt naar man ser det paa europaeisk plan. Det er naturligvis klart, at intet sted i Danmark kan sammenlignes med f.eks. Scampia i Napoli. Men Koebenhavn (det er selvfoelgelig ikke hele Danmark, men alligevel) gaelder som en af de byer i Europa, hvor man nemmest ufrivilligt bliver deltager i es slagsmaal - kun tydeligt toppet af britiske storbyer. Der har jeg desvaerre ikke statistikker ja lige kan ryste ud af aermet. Men derimod har jeg dette: Hvad med alle bandeskyderierne? Jeg holdt oeje med det et stykke tid for 1-2 aar siden. Naar et land med ikke engang 6 mio. indbyggere har ca. 1,5 bandskyderi paa gaden i ugen, saa er der faktisk temmelig meget. Det svarer til at vi i Hamborg og Schleswig-Holstein skulle have lige saa mange. Eller at vi Hamborg skulle have et mindst hver anden eller tredje uge. Det har vi fakisk ikke. Vi har med vores ca. 2 mio. indbyggere paa aarsbasis maaske 22.000 - godt og vel 2,2 per indbygger. Og det betyder igen heller ikke, at en ud af 50 bliver overfaldet. Det betyder f.eks. at en, som bliver angrebet eller truet af 2 personer (det er jo som regel minimum) har mindst to anmeldelser. Og ulovlig brug af skydevaaben 150 (ethundredeoghalvtres) sager. Det lyder maaske stadig af meget, men i de 150 alt medregnet. Alt fra ham, der vil mishandle naboens kat ved at skyde med luftgevaer paa den, eller dem, der Nytaarsaften vil lave lidt larm med en loesskudspistol - yep, de taeller nemlig med som skydevaaben. I Danmark ville det kun vaere overtraedelse af fyrvaerkeriloven, saa vidt jeg har forstaaet. De tilfaelde, som altsaa virkelig har med vold, roeveri og overfald at goere er temmelig faa tilfaelde.
Hvad de helt vilde gangsteropgoer og den slags angaar skulle vi nok taelle noget 5-8 aar sammen, for at naa op paa Danmarks niveau.
Og hvordan vores vaabenlov ser ud, naar det drejer sig om vaaben der kan anvendes til forsvar, kan ja da hurtigt referere: De mest gaengse slagvaaben er lovlige derhjemme og maa baeres paa arbejdet - ogsaa paa gade og vej - af private sikkerhedvagter. CS gas og Peperspray i alle stoerrelser maa i almindelighed baeres i de fleste situationer. Sikkerhedsvagter med high-risk opgaver har mulighed for at faa "Waffenschein", altsaa baeretilladelse til pistoler/revolvere. Det er f.eks. livvagter eller personale paa pengetransporter. Knive maa baeres i det offentlige. Nogle knive er lovlige andre ikke.
Det kuriose ved pepersprayen er i oevrigt, at i en raekke tilfaelde, hvor ingen vaaben maa baeres (f.eks. i biografen), altsaa heller ikke CS spray, er peberprayem stadig lovlig, fordi den ikke gaelder som vaaben, men som afvaergningsmiddel mod dyr.
Og er der nogen, der hidser sig op over det? Egentlig ikke.
14/1-2019, 9:11

John LundgreenAntal indlæg: 7584
Online 20d 8t 10m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #516396
LINO skrev:
Ja, Monty, hvis man har saa lidt situationsfornemmelse, at ethvert angreb kommer fuldstaendig overraskende, saa har du ret.


Situationsfornemmelse er helt sikkert vigtig.
Men det ændrer bare intet ved at hvis ikke du har sprayen i hånden, og bliver angrebet på mindre afstand end 7 meter, så når du ikke at finde sprayen frem og bruge den.

Så kan du vælge at tage sprayen frem og gå med den i hånden, hvis du færdes i et miljø hvor din situationsfornemmelse har tændt alarmklokkene.
Det øger selvfølgelig muligheden for at anvende den.

Det vil også uvilkårligt resultere i at nogle "ofre" overtænder, og uskyldige personer bliver udsat for peberspray.
Sker det ofte nok, bliver sprayen igen forbudt.
---
Hofte, hofte, hofte !
15/1-2019, 9:21

Per UchidaAntal indlæg: 2150
Online 22d 7t 15m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #516397
@Lino

Don't bring a can of mace to af gunfight.

Det er også en vinkel på den situationsfornemmelse du taler om. Du kommer til at sammenligne forhold mellem to lande, der ikke lige kan sammenlignes. Samtidig er det dine personlige betragtninger du bringer i spil og derved indsnævres din fokus kun på skydevåben..

Volden i danmark har været for nedadgående i mange år - dog med en lille stigning sidste år. Her tæller alle anmeldte forhold ind - selv skolelæren eller pædagogen, der bliver slået af en 1 klasses elev.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
15/1-2019, 12:02

AndreasAntal indlæg: 112
Online 1d 14t 36m
København
Filipino Kali A...
jkd.dk


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Filipino Kali ID #516398
16/1-2019, 8:24

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 341
Online 0d 12t 21m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #516400
I min optik er man nødt til at differentiere sit syn på den vold, der forefindes.

Bandevold (heri bl.a skyderier) rammer normalt ikke folk, som ikke er involveret. Som udgangspunkt. Det kan godt være, at statistikken for vold i dk generelt er høj. Det vil jeg ikke kommentere på, da jeg ikke kender tallene og aldrig selv møder volden på gaden.

Jeg ved dog til gengæld, at tal fra statistikker ofte er unuancerede, men alligevel bliver kastet rundt som det eneste fakta, der er brugbart, fordi det er målbart. Tal kan bare ikke stå alene. Hvis man bryder det ned i mindre dele, vil man ofte kunne se at virkeligheden måske forholder sig anderledes.

Som f.eks at bandevold/kriminalitet er meget høj i Kbh. Det kan selvfølgelig aflæses på den store bundlinje, som kan afskrække og kan hjælpe visse politiske agendaer. Men når alt kommer til alt, når man har differentieret tallene, så tegner der sig et billede af, at der er forskellige indsatsområder, der skiller sig ud og som ikke bare kan være en del af den store helhed uden, at man forstår forskellene.

Når der snakkes om en højere forekomst af vold, er det måske rigtigt ift. statistik. Men for den alm. borger i det danske samfund, forholder det sig måske anderledes, fordi en del af volden er koncentreret i visse miljøer, hvor kernedanmark kun en sjælden gang inddrages.

Jeg har ikke sat mig ind i statistikkerne, da jeg finder dem ufuldstændige uden at man samtidig ser det med sociale- og kulturelle briller på. Om det så er statistik for vold, kriminalitet, hvor mange ægtepar der bliver skilt osv. Statistik er fint men i sin enkelthed alt for simpelt unuanceret.

Blot min tanker omkring stigende vold, som nogle beskriver.

Peberspray.....tja....det er sgu et svært emne. Nu er det lovligt i hjemmet og vi må forholde os til dét. Så må vi se hvad de kloge hoveder slynger om sig med tal om ti års tid og drage en unuanceret konklusion kun baseret på disse tal.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
16/1-2019, 16:25

Johnny B Good

Antal indlæg: 19
Online 0d 0t 17m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Johnny B Good ID #516401
@Darmon “Jeg har ikke sat mig ind i statistikkerne, da jeg finder dem ufuldstændige uden at man samtidig ser det med sociale- og kulturelle briller på”. Kvantitative statistikker er vel altid ufuldstændige, da de kun viser en generel tendens, men de kan vel ses som et supplement og et fingerpeg, på hvad der sker i samfundet, man lever i.
Jeg forstår godt, at folk tror pebersprayen vil give dem sikkerhed, men når man står i situationen, tror jeg, at hr og fru Danmark overvurderer deres evner til at være iskold i en situation, hvor de føler sig truet på livet eller står foran en indbrudstyv i deres eget hjem.
16/1-2019, 17:48

Orla FrøsnappeAntal indlæg: 341
Online 0d 12t 21m
WT (Total hemme...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Daemon ID #516402
Præcis. Supplement og fingerpeg. Helt enig. Det er dog for simpelt at drage en konklusion fra statistik alene. Men statistik har bestemt sin eksistensberettigelse.


---
Don&#39;t Fight Back. Kill Him.
17/1-2019, 9:43Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 16m
Varde
villaogvovse.d...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Kennetha19 ID #516403
Hvis det gør folk trygge at gå rundt med peberspay, synes jeg det virker som en god løsning. Noget helt andet er derimod misbrug af dette, hvilket jeg synes bør straffes hårdt.

Kenneth Andersen - skribent hos https://villaogvovse.dk/
17/1-2019, 10:30

Nick

Antal indlæg: 456
Online 1d 19t 58m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Box ID #516404
Det er en lidt sjovt debat med våben i hjemmet da det er en meget følsesladet debat. Det er da fint nok med en peberspray i hjemmet men jeg kan ikke finde et godt argument mod at man ikke må eje en håndpistol og have i hjemmet som privatperson. Der kommer ændringer på dette område i Europa de næste år.
17/1-2019, 19:45

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Smerte ID #516405
Box@“Det er en lidt sjovt debat med våben i hjemmet da det er en meget følsesladet debat. Det er da fint nok med en peberspray i hjemmet men jeg kan ikke finde et godt argument mod at man ikke må eje en håndpistol og have i hjemmet som privatperson. Der kommer ændringer på dette område i Europa de næste år.”

Debatten i denne tråd har ikke været god og sober, men generelt kan det godt være, den har været følelsesladet, det det kan jeg ikke udtale mig om .

Du skal ikke regne med der kommer ændringer, når det kommer til skydevåben i Europa og slet ikke Skandinavien. Jeg ved godt Sverige har alvorlige problemer med skudepisoderne, men kulturen i Danmark og resten af Norden har slet ikke det samme syn, som du ser andre steder. Selv i USA N.R.A under pres: https://www.nytimes.com/2018/05/05/...


---
Niks, ikke rigtigt
17/1-2019, 19:53

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Smerte ID #516406
I artiklen slås de for deres rettigheder, men artiklen lister ret mange skyderier op, og det er ikke kun fordi USA er stort. Politikere i Norden eller Europa, har ikke lyst til at få en lempeligere våbenlov, når det kommer til skydevåben. N.R.A er ikke så populære, som de har været, tiltrods for, at de stadig har meget magt i USA.


---
Niks, ikke rigtigt
17/1-2019, 19:56

Smerte

Antal indlæg: 24
Online 0d 0t 57m
Aarhus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Smerte ID #516407
Jeg siger lige undskyld. Jeg skrev debatten ikke havde været sober og god lidt længere oppe. Det var en fejl! Jeg mente selvfølgelig det modsatte! Jeg beklager og undskylder
God torsdag aften


---
Niks, ikke rigtigt
18/1-2019, 0:51

L. JakobsenAntal indlæg: 287
Online 0d 21t 18m
Hamburg


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Lino ID #516408
Orla Frøsnappe

@Bandevold (heri bl.a skyderier) rammer normalt ikke folk, som ikke er involveret.


Siger man gerne. Og hvad med vores ven Lars inde fra Gojukai i Viktoriagade, som blev skudt ude paa Christiania af en HAer

Og som om ikke andre ogsaa har vaert meget taet paa.

Og har de skaerpede vaabenlove gjort stort til at forhindre den slags?

18/1-2019, 1:42

morten agerfel

Antal indlæg: 257
Online 0d 12t 43m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #516409
Siden hvornår har nogen som helst lov forhindret kriminelle i at gøre hvad der passer dem? - det ligger lidt i definitionen på at være kriminel, at man ikke respekterer gældende lovgivning.
De eneste der lovgives overfor, er normale lovlydige borgere.


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure

CSA.dk - Verdens bedste træningsmiljø

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk