Brugernavn: Kodeord:
Elitesvømmer 13 år ønsker skift til kampsport // Martialarts.dk
Elitesvømmer 13 år ønsker skift til kampsport
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 2483 gange og besvaret 7 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
15/11-2017, 15:46



Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hej, jeg håber I kan hjælpe mig.

Min søn på 13 år går til elitesvømning 7 gange om ugen, ca. 2 timer pr. gang. Træning består af styrketræning og svømning (5-6 km. pr. gang). Han rykker sig ikke rigtigt mht. sine svømmetider og er derfor ved at miste motivationen.

Han vil rigtigt gerne begynde at gå til en kampsport i stedet, men jeg er i tvivl om, hvilken sport, der vil være den rigtige set i lyset af, at han er i ekstremt god form (særligt mht. core træning) og gerne vil træne mange gange om ugen. Jeg tror derfor ikke en børnehold, der træner en enkelt gang om ugen, vil være egnet selv om han er nybegynder.

Han har selvsagt rigtig meget disciplin og er vant til at gøre som en træner siger.

Vi bor i København, så udbuddet af kampsporte er bredt, det handler mere om, hvor han kan træne intensivt, selv om han er nybegynder.

Jeg er spændt på jeres input
15/11-2017, 17:21

Janus

Antal indlæg: 20
Online 0d 0t 53m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hell ID #515905
Tjek Arte stave ud. De er gode bjj udøvere og det er en god stilart ( bjj er forkortelse for brasiliansk juijutsu ). Have fun .


---
Den 5 statsmagt er ankommet
15/11-2017, 18:24

Milan

Antal indlæg: 238
Online 0d 12t 6m
Frederiksberg
PI Judo & CSA


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


MBH ID #515906
Du kan også prøve CSA i Grøndalscentret. Der er to forskellige juniorhold hver dag mandag til fredag fra kl. 16.00-17.00. Der er et stort udvalg af kampsportsgrene, brasiliansk jiu-jitsu (BJJ), mixed martialarts (MMA), kickboxing og alm. boksning.

Mandag: BJJ og MMA
Tirsdag: Kickboxing og MMA
Onsdag: BJJ og MMA
Torsdag: Kickboxing og MMA
Fredag: Boksning

Tjek info på www.csa.dk
16/11-2017, 1:13

Mas A

Antal indlæg: 26
Online 0d 9t 47m
Storkøbenhavn
Serak Silat
vdtserak.com


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Serak ID #515907
Træning 7 dage om ugen. Hvornår restituerer han? Et er at have disciplin, noget andet er selvdisciplin og ikke at opgive når der i perioder ikke er resultater. Det var nok de værdier jeg ville fokusere på at lære ham hvis han var min søn.


---
Don´t underestimate the importance of Hormat.
16/11-2017, 12:11

Brian Nielsen

Antal indlæg: 91
Online 0d 5t 23m
Slagelse


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Briannielsen ID #515908
Det kunne osse være, at det i virkeligheden er omvendt. Hvis man i forvejen har mistet en smule begejstring over sin valgte sportsgren, så yder man nok heller ikke sit max. Og når så tiderne naturligvis påvirkes, så er det lidt en ond cirkel, som bliver mere end svær at bryde. På elite niveau skal man være mentalt 100% klar ellers taber man potentielt en smule til ham ved siden af, som er top motiveret. Og en smule er ofte nok til ikke at være i toppen mere.

Det lyder umiddelbart som meget træning. Elite niveau eller ej. Han er 13 år og man kan snildt forestille sig, at gejsten ikke er helt den samme som tidligere. At opgive er i min optik ikke negativt, hvis man ikke har helt den samme lyst mere. Hvorfor skal man absolut tvinges til at fastholde fokus på noget, hvis det ikke giver mening for den unge? For hvis skyld? Hvad lærer man af at fortsætte i noget, man langsomt kvæles i? Dette selvfølgelig såfremt at det er korrekt, at der ligger lidt mere i det end blot manglende resultater.

Man bliver som forældre også nødt til at kigge på det bagvedliggende og ikke kun fokusere på det umiddelbart åbentlyse. Det kan hurtigt blive en negativ oplevelse for barnet, hvis forældre qua deres egen opfattelse gør det eneste rigtige ved absolut at ville fastholde et barn i noget, fordi man fejlagtigt tror, at det er dét barnet lærer mest af. Motivation i modgang er én ting. Fastholdelse i en aktivitet af de forkerte årsager er noget helt andet.

Hvis han har nævnt kampsport som en mulighed, er det jo nok, fordi han er i tvivl om sit valg, er det rigtige for ham. Han kunne evt. skære ned på svømning og styrketræning og holde det på et minimum en periode, så han stadig vedligeholder sine færdigheder og kan genoptage elite niveau igen. Samtidig kan han holde nogle dage med restitution, som én er inde på og samtidig udforske kampsportens verden 2 gange om ugen.

Nu har han valgt svømning og derved osse en sportsgren, han ikke umiddelbart kommer til at “svømme i penge” af...hoho. Men brydning kunne være mulighed. Det er fast på OL programmet og ikke noget, hvor man normalt udsættes for svære skader i hovedet, brud på knogler osv. Ellers ville jeg nok kigge i retningen af mma, som har voldsomt vokseværk. Der er bestemt muligheder for at opnå nogle store ting i den verden, hvis man når elite niveau. Jeg ville træne bjj/grappling og muay thai/mma. Der er nok lidt mere prestige i mma ift andet kampsport pt. Det er et postulat, men det virker som det über ultimative i øjeblikket bl.a. takket være UFC.
22/11-2017, 12:21

Mogens Rye

Antal indlæg: 317
Online 0d 18t 8m
Hellerup
Frederikberg Ju...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


MogensR ID #515909
Han kunne også prøve Frederiksberg Ju-Jutsu som ovenikøbet ligger lige ved siden af Frederiksbergs nye svømmehal.

Vi har et børne/ungdomshold der træner 2 gange om ugen, så kan han derudover gå på vores søndags fitness JJ og Søndags
fight team.


Han skal være velkommen til at komme til et par prøvtimer.

Mvh
Mogens


---
Who Dares Wins
23/11-2017, 14:52

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2484
Online 10d 7t 49m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #515912
Lad ham prøve forskellige ting.
Det han synes er sjovt vælger han. Begynd stille og fredeligt, hvis interessen er der, så kommer resten af sig selv.

Man kan ikke gå fra at være eliteudøver i en sportsgren, og så omgående blive eliteudøver i en anden sportsgren.
Det er også forskellige muskelgrupper man skal bruge i forskellige idrætter, og skal omstillingen ikke blive meget smertefuld, så skal man begynde småt.
Samtidig er han i en alder, hvor man idrætsmæssigt ofte stagnerer eller direkte bliver dårligere, fordi kroppen har travlt med at vokse.




---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
24/11-2017, 21:04

Claus Jacobsen

Antal indlæg: 309
Online 1d 22t 47m


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


claus_jac1 ID #515913
Som Oldingen siger, lad ham prøve et par forskellige ting.

Når det så er sagt er der lige et par småting.

1. 13-årige må ikke have træning 7 dage om ugen. Det er ganske enkelt no go. - ingen recovery=død sild. Læs op omkring super kompensationskurven. - især fordi han i den alder på ingen måde er færdigudvokset, og bare det at vokse er enormt hårdt for kroppen. - hvis træneren stiller de krav, så skift klub (selvfølgelig svært hvis det er et krav fra en landstræner, men ofte glemmer de vist desværre hvad de har med at gøre). Jeg kender selv en del elitesvømmere, og da jeg gik i gymnasiet i slut 80'er beg 90'erne gik jeg blandt andet i klasse med indehaveren af den nordisk 200m rekord i bryst for juniorer - hendes liv var delt op i kvarterer, og ALT skulle skrives ned. Det blev hun så træt af at hun fra den ene dag til den anden kvittede svømningen fuldkommen i mange år. Jeg mener hun i dag er svømmetræner i en klub i jylland for sjov. Hendes svømmeteknik bliver vist stadig brugt i undervisning af elitesvømmere.
2. forbedring af svømmetider er sjældent på grund af manglende muskulatur (og slet ikke i den alder). Teknikkerne med at glide gennem vandet, selve armbevægelserne gennem vandet har en voldsom stor betydning for tiderne, og diversitet i træningen er ALTAFGØRENDE for at man kontinuert kan udvikle sig. Det er jo derfor der blandt andet findes sådan noget som "fartlegs" i løb. Så hvis de bare hovedløst svømmer x-antal km om dagen, så forstår jeg sg godt han ikke kommer videre. Aerob overskud, teknik etc er så mindst lige så vigtig som bare at få km i armene, og ren teknik kan i den grad trænes også.

Super letvægts BJJ gi

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview






Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk