Brugernavn: Kodeord:
Judo, bange for at falde // Martialarts.dk
Judo, bange for at falde
The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter
Denne tråd er vist 1834 gange og besvaret 2 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
12/5-2017, 9:22

Morten Ahlburg

Antal indlæg: 7
Online 0d 1t 24m
Ebeltoft
www.mortenahlbu...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nogen psykologiske tips til hvad man kan tænke før man bliver kastet, eller andre tips i det hele taget, så jeg ikke er så bange for at blive kastet i judo. Bliver til tider helt stiv i kroppen og føler frygten holder mig tilbage.

Er gult bælte
12/5-2017, 12:04

Mike

Antal indlæg: 146
Online 0d 20t 22m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


games-killer ID #515646
Øvelse, øvelse og atter øvelser.

Når du er bange for at blive kastet, så er det sandsynligvis fordi du ikke er tryg ved situationen, og den eneste måde at blive tryg ved noget på er, ved at gentage det nok gange til at det bliver naturligt for dig. Du skal med andre ord ned og hilsen på måtten noget mere, indtil den bliver en kærkommen ven

Brug eventuel alt den tid du har mulighed for både før og efter træning til at øve faldteknikker, og gerne nogle der ligger lidt uden for din komfortzone, så du hele tiden kan rykke dig. Så hvis du er vant til at lave rullefald siddende så prøv stående indtil du er tryg ved det, og begynd så at lave dem længere og eventuel over forhindringer. Det samme med rygfald, hvis du er vant til at lave dem siddende så prøv stående, eventuel på madras og måske med et lille hop. Hvis du føler dine faldteknikker sidder lige i skabet, kan du eventuel prøve at mimiker kastene uden en partner (det kan også gøre på en madras til at starte med), hvor du laver en halv saltomortale (ligesom når du bliver kastet over en hofte eller skulder) og lader dig lande i enten et sidefald eller rygfald alt efter hvilket kast du prøver at simulere.

Så masser af gentagelser, og når du har gjort det nok gange, så vil du kunne gøre det i søvne uden at være bange for måtten, fordi du er selvsikker i din egen teknik. Det kan du så imellemtiden prøve at overføre til når du træner med partner. Slap godt af i kroppen, tag nogle dybe indåndinger og prøv at lade være med at tænke for meget over det. Når teknikken først sidder på rygraden, så skal kroppen nok helt automatisk reagere.

Men hvis du ikke helt stoler på dine træningspartnere endnu, så tag eventuel fat i en af de trænere du stoler mest på og fortæl om dine problemer, og så lad ham kaste dig en hel masse. Så har du det måske lidt nemmere ved at slappe af, når du ved, at han nok skal sørge for, at du lander rigtigt.
Så bare rolig, det skal nok komme på et tidspunkt. Det handler i sidste ende om at turde at overlade kontrollen til en anden, og det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Men når du bliver sikker på din teknik, så hjælper det lidt på det.

God træning!
13/5-2017, 12:33

Morten Ahlburg

Antal indlæg: 7
Online 0d 1t 24m
Ebeltoft
www.mortenahlb...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


MortenA ID #515650
Mange tak for den udførlige beskrivelse Mike

MMAshop.dk

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk