Brugernavn: Kodeord:
" HA! Min far er stærkere end DIN far! " ... // Martialarts.dk
" HA! Min far er stærkere end DIN far! " ...
BJJ Globetrotters camps
Denne tråd er vist 5279 gange og besvaret 28 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
5/11-2014, 11:52

Daniel Dieu

Antal indlæg: 11
Online 0d 3t 18m
Odense
Krav Maga Odens...
http://www.face...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hej Folkens!

Håber ikke nogen blev stødt over det faktum at min far er stærkere end jeres far!

Grunden til dette indlæg fra min side skyldes at jeg efterhånden når man læser diverse indlæg herinde men også i hele miljøet kampsport / selvforsvar generelt ofte oplever at folk har meget lidt forståelse for andre stilarter eller er MEGET dømmende overfor hvad er effektivt og hvad er ikke.
Jeg spørger tit mig selv om på hvilken baggrund giver det denne person ret til at nedgøre andre og deres stilarter, taget i betragtning af at vedkommende tydeligvis Ingen erfaringer har i netop den stilart?

Vi er alle forskellige og hvad der kan være effektivt for dig kan være det modsatte for din nabo, og det må man bare respektere. Ligeledes skal man også huske at forskellige stilarter oftes har forskellige formål. Nogle træner Pga. konkurrence, turneringer m.m Mens andre træner mere på henblik på det filosofiske, rituelle og måske spirituelle. Mens nogle har et simpelt ønske om bare at kunne forsvare sig i tilfælde af at de ikke har andre muligheder i tilfælde af overfald m.m.

Vi er alle forskellige både i fysik, mentalitet og det må man i sidste ende acceptere. Jeg har svært ved at se nogle absolut altid har behov for at stille sig op og pege fingre af andre og ofte i en meget negativ nedladende tone tit med den evige sætning " HA! mit er bedre end dit".

Vi er alle medlem af dette forum fordi jeg går ud fra at vi alle har en fælles interesse. Uanset hvad det er folk dyrker og om det er kampsport eller selvforsvar så er den bedste tilgang da at være åbensindet overfor andre stilarter, da i sidste ende altid er noget man kan lære af hinanden.

Mit Navn er Daniel Dieu og har daglig gang i Krav Maga Odense. Jeg træner og underviser i selvforsvar. Siden vores officielle opstart her i sommers har jeg fået utallige henvendelser fra folk både positive men ikke mindst mange negative. Jeg forsøger at være åbensindet overfor folk og ofte når folk har en negativ indstilling til det vi laver så inviterer jeg dem tit at komme til træning hos os. Formålet med det er ikke med formål eller behov for at vise " HA jeg er bedre og stærkere end dig" Nej tværtimod! Formålet er at lære folk at kende og forhåbentlig kunne opbygge et netværk bestående af gensidig respekt og måske et fremtidigt samarbejde på tværs af stilarter og erfaringer.
Sjovt nok har alle de som har haft et negativ syn og behov for at svine os til ikke taget imod vores invitation. Hvorimod jeg har været ude og hilse på samtlige som har inviteret mig til træning hos dem - uanset stilart.

Jeg er typen som foretrækker handling frem for snak. Det er Ingen hemmelighed at vi i Krav Maga generelt træner agressivt, fysisk, ofte udsætter folk under stress alene for at se folks reaktion og følger absolut ingen regler, da vores formål i tilfælde af brug er ikke at vinde en konkurrence eller at score nogle points eller for den sags skyld har behov for at bevise at " min far er stærkere end din far" - nej tværtimod. Vores eneste formål i tilfælde af brug er kom væk og overlevelse situationen.

Jeg oplever meget ofte folk fra andre stilarter som også træner selvforsvar som ryster hovedet af den måde vi træner på. " i træner jo med sko, i træner gulvkamp på asfalt, i træner agressivt og råber af jeres elever når i tester dem osv".

mit spørgsmål hertil har været simpel... " hvordan kan du vide at dine elever kan reagere på en trussel eller et pludsligt overfald, eller at en af dine kvindelig elever kan reagere hvis hun ud i det blå pludslig bliver hevet ind i en baggård med henblik på voldtægt?
I træner jo kun indendørs på måtter i bare tæer, træner aldrig under uvante forhold, træner forsvar imod våben som kniv kun i stille og kontrollerede bevægelser. ... og du påstår at dit system virker 100%?"

Hvordan folk opfatter effektiviteten af deres eget system vil jeg ikke blande mig i. Jeg har ikke behov for at bevise anderledes.
Vi træner med henblik på at nærme os så realistiske situationer som muligt så i tilfælde af at hvis man en dag skulle være så uheldig at være udsat, så har man i det mindste en lille chance for at måske komme væk helskindet.

På gaden er intet system 100% sikkert. Din rang, farven på dit bælte er ingen garanti for at du kommer helskindet fra en situation. Hvad der kan give dig en reel chance for at komme i sikkerhed er først og fremmest din reaktion med en trussel og din mentalitet- i form af viljen til at reagere imod en trussel.

Vi alle træner med forskellige henblik så respekter dog folks valg og guide dem i en positiv retning istedet for at nedgøre folk.

- Daniel
5/11-2014, 12:28

Henrik C. Hans

Antal indlæg: 40
Online 0d 11t 5m
Fredericia
Ingen endnu


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Hechr ID #511182
Så når du til kritiske spørgsmål svarer : "Hvordan kan du vide at dine elever kan reagere på en trussel, eller et pludseligt overfald, eller at en af dine kvindelige elever kan reagere, hvis hun ud af det blå pludseligt bliver hevet ind i en baggård med henblik på voldtægt. I træner jo kun indendørs på måtter, i bare tæer, træner aldrig under uvante forhold, træner forsvar imod våben som kniv, kun i stille og kontrollerede bevægelser...og du påstår dit system virker 100%" - så mener du ikke at du selv på nogen måde nedgør andre systemer ?
5/11-2014, 12:40

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #511185
Goshin Ryu Ju Jutsu er verdens bedste kampidræt - - for mig.


Jeg håber, at du også træner det, der er verdens bedste kampidræt - - for dig.
---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
5/11-2014, 12:40

Daniel Dieu

Antal indlæg: 11
Online 0d 3t 18m
Odense
Krav Maga Odens...
http://www.fac...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Daniel D ID #511186
Nej. Jeg forholder mig til den problemstilling jeg betragter ved selvforsvar. Vi har alle forskellige fortolkninger og opfattelse af hvad er effektivt osv. og fred være med det.
Grunden til at jeg svarede på vedkommendes kritik af vores måder at træne på var faktisk i håb om at vedkommende ville være mere åbensindet og måske mere imødekommende overfor andre stilarter eller metoder at træne på. Faktisk er det endt med at vi har trænet sammen privat nogle gange og planlægger i nærmere fremtid en fælles træning på tværs af vores forskelligheder.

Så noget positivt er der da kommet ud af konstruktivt kritik.
5/11-2014, 12:41

Daniel Dieu

Antal indlæg: 11
Online 0d 3t 18m
Odense
Krav Maga Odens...
http://www.fac...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Daniel D ID #511187
Oldingen: Touché!
5/11-2014, 13:38

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511188
OLDINGEN: Dit (efterhånden standard) svar i denne og lignende debatter er vel i bund og grund kun gyldig i det omfang du har afprøvet alverdens (læs: samtlige) kampsystemer.. Ved selvfølgelig godt hvad du mener, vil bare lige gøre dig opmærksom på at din sætning efterhånden har karakter af en kliché...


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
5/11-2014, 16:34

Leif Andersen

Antal indlæg: 3
Online 0d 0t 21m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Leif Andersen 1954 ID #511191
Ja nu træner jeg jo ikke rigtig mere. Men har jo trænet under selveste Bruce Lee fra 1967-1969, da jeg fik lov af min far, at tage med til hans tæninger. Bruce havde ikke børnehold, men med mig ville han gerne gøre en undtagelse. Bruce lærte mig at der ikke var nogen stil der var bedre end andre, da vi alle er forskellige mennesker. Han underviste med forskellige ting taget fra andre stilarter og han ville have at man tog det man kunne bruge til noget, for at udvikle sig selv. Og det var igennem de utallige sparringer at vi lærte om vi kunne bruge tingene til noget. For nogen virkede en ting, og for andre en anden ting. En Lav mand skal aldrig forsøge at lave lave et judokast over ryggen med en høj mand, der ville et spark mod knæet være mere effektivt. Så alt efter hvem man er, er det individuelt hvad der virker. Derfor tage det der virker.


---
There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.
5/11-2014, 16:37

Leif Andersen

Antal indlæg: 3
Online 0d 0t 21m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Leif Andersen 1954 ID #511192
Hey beklager mit gebrokne dansk, er netop hjemvendt fra USA for at tage på familiebesøg og undervise mine niecer i selvforsvar.


---
There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.
5/11-2014, 17:06Antal indlæg: 47
Online 0d 1t 29m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karate kid2 ID #511196
Daniel selvfølgelig træner i med regler. Eller smadrer i bare løs på hinanden til træning i et stort voldsorgie. Ingen regler betyder ingen regler. Har i aftalt at I ikke vil skade hinanden er det en regel, har i aftalt en øvelse er det en regel, har i aftalt at i ikke må bide er det er regel, har i aftalt at i ikke må spytte på hinanden er det en regel osv osv.
5/11-2014, 17:49

ThomasAntal indlæg: 2274
Online 24d 4t 18m
Vanløse


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


ThomasRohde ID #511197
@Leif Andersen - Nu har du i to tråde sagt at du har trænet med Bruce Lee i 67-69. Hvornår kan vi forvente et hattrick?


---
Dans er da ok. Hvis man ikke har råd til at stå i baren.
6/11-2014, 11:10Antal indlæg: 1
Online 0d 0t 16m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Tito ID #511200
Jeg forstaar ikke formaal med dit indlaeg, Daniel.

Er dit maal at opfordre alle i kampsport/selvforsvar miljøet til at opfoere sig ordentlig? Er det ikke lidt naive?

Er dit maal at forklare resten af verden, at KM er et kompleks og gennemtaenkt system, at din daglig traening giver faktisk mening og fortjener respekt? Saa har du brug for meget meget mere end et par posts paa martialarts.dk. Og maaske skal du ogsaa spoerge dig selv, hvorfor du har brug for forstaaelse, bekraeftelse og respekt fra fremmede mennesker?
6/11-2014, 14:06

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #511201
@ Morten A.

Du har ret i, at at jeg med små variationer har sagt sådan tidligere.
Min begrundelse for at blive ved er dels, at jeg stadig synes at udtalelsen har gyldighed, når emnet tages op (endnu engang). Der kommer også nye folk på forummet, som ikke har læst det før. En undskyldning er, at jeg er en olding, der har svært ved at fornye mig .

Og så lidt mere generelt.
Agtelsen for andre systemer er altid et problem, for de fleste af os pyjamaskrigere (med og uden pyjamas) er jo meget glade for vores eget system. Samtidig er en del af de fleste systemer identitet det, som man ikke er. Dvs. det der er forskelligt fra andre.
Det gør det nemt, at nedvurdere andre, også selv om det ikke er hensigten.
Et godt eksempel er Daniel D, der skrev: "I træner jo kun indendørs på måtter i bare tæer,......".
det var ikke hans hensigt at nedvurdere andre, men der røg alligevel en finke af panden. Det er en fejl, som vi alle risikerer at lave, for vi er jo alle gladest for vores eget system.
Et andet eksempel hørte jeg igår i min egen forening: "Hvis Goshin Ryu Ju Jutsu skulle være nemt, så hed det Jiu Jitsu eller Krav Maga".
Sådan en udtalelse skyldes jo, at vi særlig på begynderdelen ligner Krav Maga, og siden har mange fællestræk med Jiu Jitsu. det gælder altså om at markere sig i forhold til nogle konkurrenter.
Der skal vi passe på at en vittighed ikke bliver til nedvurdering.
Jeg gætter på at de fleste foreninger bør være opmækrsomme på det samme, og for at vi ikke bare skal falde hen i vanetænkning og rygmarvsreaktioner, er det godt, at at vi bliver mindet om, at andre er lige så glade for deres system, som vi selv er for vores eget.


PS.
Min far er stærkere end jeres, for han har været skovhugger i Sahara.
Nu er der nok et kvikt hoved, der tænker, at der ikke er mange træer i Sahara.
Det er rigtigt. Det er der ikke mere.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
6/11-2014, 16:09

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511203
Oldingen: Når du siger at dit system er det bedste _for dig_, så kræver det vel i sagens natur at du har sorteret alle andre systemer fra på baggrund af personlig erfaring, og dermed via udelukkelsesmetoden kan konkludere at det rent faktisk ER verdens bedste system for dig..?

Går dog ikke ud fra at dette er tilfældet, og det var såmænd kun denne lille filosofiske tvist jeg hæftede mig ved

Hvem ved, det kunne jo rent hypotetisk godt tænkes at der gemte sig et system derude i verden der måske var bedre - også for dig.. Det er en stor verden og der er mange fornuftige systemer derude..

Men ellers enig i dit indlæg..

Mvh. Morten


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
7/11-2014, 6:16Antal indlæg: 445
Online 3d 7t 25m
København
CSA


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


Project Mayhem ID #511208
Sjovt at ingen i Dansk kampsport (så vidt jeg ved)nogensinde har snakket om JKD Leif, Dansker og eneste børne elev af selveste Bruce lee ?!?

Og sjovt at høre ham sige at lave fightere ikke skal Judokaste højere modstandere, tænk her gik jeg at troede at en lavere fighters naturligt lavere tyngdepunkt NETOP ville gøre dette til et godt angrebsvalg..ville Bruce ikke vide det?

Hvem overtog mon hans træning efter Bruce døde? Batman?

7/11-2014, 8:00

Per UchidaAntal indlæg: 2155
Online 22d 7t 27m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #511210
Morten A. skrev: Når du siger at dit system er det bedste _for dig_, så kræver det vel i sagens natur at du har sorteret alle andre systemer fra på baggrund af personlig erfaring, og dermed via udelukkelsesmetoden kan konkludere at det rent faktisk ER verdens bedste system for dig..?
Ikke nødvendigvis. Lige netop udsagnet "for mig" peger på at det er en subjektiv mening, der ikke kræver en empirisk undersøgelse af generisk art. :-)


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
7/11-2014, 9:24

John LundgreenAntal indlæg: 7609
Online 20d 9t 50m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #511212
PROJECT_MAYHEM ...

Lige nøjagtigt den med judokastene, faldt jeg også over.

Som udgangspunkt er det altid nemmest at kaste med en modstander, hvis ens tyngdepunkt fra starten ligger lavere.
Så medmindre der er rigtig mange kilo forskel, så burde det netop være en fordel at være mindst.


---
Hofte, hofte, hofte !
7/11-2014, 16:38

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511219
Uchida: Lad os forestille os at vedkommende der kom med den udtalelse kun har trænet det ene system som han så mener skulle være det bedste for ham.. Hvordan skulle han kunne vide det uden at have prøvet andet? Det giver ikke mening i mit hovede...

En subjektiv mening kræver vel også at man har sat sig en smule ind i det man måtte have en mening om?! Og man har jo så en indirekte mening om alle andre systemer der ikke lige er "ens eget", ved at mene at disse er mindre gode "for mig"...


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
7/11-2014, 18:40

Per UchidaAntal indlæg: 2155
Online 22d 7t 27m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #511221
Morten A skrev:En subjektiv mening kræver vel også at man har sat sig en smule ind i det man måtte have en mening om?!

Næ ikke nødvendigvis. Det er netop det der gør at det er en subjektiv mening. Men vi kan da godt blive enige om, at det altid hjælper, at have et bredere grundlag at udtale sig på. Sjovt at hverken smileys og citat funktionen er nede.


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
7/11-2014, 20:08

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511222
Uchida: Anfægter ikke at det er en subjektiv mening, eller at man ikke skulle have lov at have en sådan.. Og du har helt ret i, at en subjektiv mening eller holdning ingenlunde behøver være funderet på et rationelt ræsonnement eller empirisk data..

Er bare af den opfattelse at denne specifikke subjektive observation, i min optik, rummer en logisk fejlslutning..


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
7/11-2014, 20:14

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #511223
@ Morten A
Mener du virkelig, at der er noget, som jeg i min høje alder er gået glip af? Underkender du virkelig min mangeårige erfaring ?
Tsk. Tsk. Ungdommen nu om stunder!


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
7/11-2014, 20:14

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511224
Ville til enhver tid godtage udsagnet ud fra et logisk synspunkt, hvis det havde gået på, at omtalte system er det bedste vedkommende har kendskab til, udfra de præmisser han end måtte have opstillet som ideelle ift "det bedste" system for ham.

Men igen, to each his own.. :-)


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
7/11-2014, 20:19

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #511225
@ Morten A

Og så lidt mere sagligt:
Kig på min profil, så kan du se hvad jeg har lavet.
- - - og nej, det er ikke alle verdens systemer, men som alle andre så er jeg stoppet ved/vendt tilbage til det jeg syntes bedst om.


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
7/11-2014, 20:24

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511226
Oldingen: Hahahaha! Nej nej da bevares, mener såmænd blot at omstridte udtalelse, på baggrund af din mangeårige og ekstensive erfaring, ikke er logisk sammenhængende.

Insinuerer ingenlunde at dette skulle have noget som helst at gøre med din, efter eget udsagn, lettere fremskredne alder, dersom logisk ræsonnement ikke er aldersafhængig.---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
7/11-2014, 20:27

morten agerfel

Antal indlæg: 291
Online 0d 13t 28m
Kolding
Privat gruppe


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


morten a ID #511227
Oldingen: Jamen selvfølgelig, samme her, og det er da absolut også som dét sig hør og bør! :-)


---
If you cut a face lengthwise, urinate on it, and trample on it with straw sandals, the skin will come off - this is information to be treasured. Hagakure
8/11-2014, 9:05

CAntal indlæg: 33
Online 0d 3t 37m
Kbh.


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Cloudy ID #511228
Det hele starter godt ud og et par gode indlæg ind i mellem og så ender det hele i en gang total ligegyldig flueknep.. (Ja se mig, jeg påpeger det åbenlyse, men det er det vi gør nu)


---
* MMA VIRKER IKKE - Michael1220 *
8/11-2014, 23:58

Ove S. Nielsen

Antal indlæg: 2486
Online 10d 8t 54m
Brøndby Strand
Strandens Selvf...


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Oldingen ID #511232
@ Cloudy

Du har helt ret - men flueknepperi kan også være sjovt, når man ikke tager det for mere end det er.

Ps.
Min far er bare stærkere end jeres!
Jeg formoder I har hørt om det døde hav?
Det har min far slået ihjel!


---
Utallige farer har grusomt skuet mig ind i ryggen.
9/11-2014, 0:31

Frederik Berg

Antal indlæg: 284
Online 1d 12t 16m
København


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


ham der aldrig kan holde sin kæft ID #511233
OLDINGEN
Den joke er så dårlig at den faktisk er god


---
Ethvert godt parforhold bygger på Ctrl+Shift+Delete
9/11-2014, 11:55

Per UchidaAntal indlæg: 2155
Online 22d 7t 27m


Lilla forumbælte
(1500+ indlæg)


Uchida ID #511234
-Min far kan løfte fire kasser sodavand med én arm!
-Måske, men min far kan stoppe et lokomotiv med én hånd!
-Wow er han bodybuilder?
-Næh, han er lokomotivfører!


---
Det jeg siger - er ikke det jeg siger. Det jeg siger er det du høre mig sige.
12/11-2014, 17:30

Mogens Rye

Antal indlæg: 317
Online 0d 18t 8m
Hellerup
Frederikberg Ju...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


MogensR ID #511243
Men min far - han malede det røde hav..


---
Who Dares Wins

BJJ Globetrotters camps

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2020 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk