Brugernavn: Kodeord:
Shotokan stilarter i Danmark! // Martialarts.dk
Shotokan stilarter i Danmark!
Super letvægts BJJ gi
Denne tråd er vist 13327 gange og besvaret 90 gange

(Du skal være logget ind for at kunne abonnere på tråde)
28/12-2008, 10:32

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Oss,

Jeg har haft øje på debatten i et stykke tid.

Der er efterhånden ret mange Shotokan stilarter i Danmark. Jeg kan ikke forstå at nå man vælger at dyrke Shotokan, hvorfor man så ikke hellere vil dyrke den oprindelige JKA.

Jeg forstår slet ikke Kanazawa HiroKazu Sensei som stadig kalder sin skole/Forbund Shotokan, men har indført en del nye kata. Han var elev af Nakayama Sensei, men er nu en grad højere (10. dan).

Men lad os se hvad, der sker i fremtiden. JKA er officielt anerkendt som den eneste karate stillart i det Japanske Undervisnings Ministerium. Så Jeg kan love Jer at Shobu Ippon ikke er dødt international, heller ikke i WKF. Vi hviler os bare lidt:-)

Godt nytår til alle!
28/12-2008, 11:34

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #405100
Ja, hvorfor mon? Vores klub (Nihon-Do, Hvide Sande) er medlem af Denmark Karate Association og Japan Karate Shoto Renmei (Asai sensei).

Vi valgte at være medlem her, dels pga. stor åbenhed overfor nye input og træningsmetoder og dels pga sensei Jan Spatzek, som er en fremragende instruktør og meget fremsynet og åben.

Hvad JKA er og ikke er i Japan er jeg personligt lidt ligeglad med. De andre forbund, SKIF, WSKF, JKS, IJKA o.a., har alle nogle fremragende karatekæmpere i toppen.

28/12-2008, 12:50Antal indlæg: 71
Online 0d 9t 40m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ikken hissatsu ID #405102
Osu
Der må jeg klart give JH ret. JKA Shotokan Karate-do Kai er den oprindelige karate direkte fra Gichin Funakoshi sensei, videreført af den højt respekterede Nakayama sensei, som har opbygget et fantastisk karate system og spredt det ud over hele verden.

Diverse udspring vil bruge navnet shotokan, men der er kun en oprindelig shotokan stilart, nemlig Shotokan JKA.

De fleste andre er plagiater, som vil bruge den oprindelige shotokan historie i deres baggrund. Det er en nem måde at lave kopi systemer på og at dangraderne er oppe i et niveau, som overstiger Nakayama sensei er jo nærmest usmageligt.

Se bare herhjemme i Danmark. Der bliver uddnævnt den ene 7. dan efter den anden. Tankevækkende og måske ligger grunden til, at der er sket brud, at der har ligget en lille direktør gemt i maven på udbryderne.

Der skulle fra starten af være kørt retssager mod at bruge navnet Shotokan. Det burde være et registreret varemærke og ikke noget som alle og enhver kan bruge. Selv det traditionsrige JKA er forsøgt at blive kopieret, men heldigvis blev der lagt sag an mod den gruppe som forsøgte at bruge navnet, og de tabte.

Til Michael Lund
Fremragende karatekæmpere i toppen...ja de har jo Asai, Yahara, Kagawa mv. Alle tidligere højt respekterede JKA udøvere, som har opnået hele deres karateopvækst og berømmelse i JKA. Husk det.

Lad mig citere dojo kun:
Makoto No Miche O mamoru Koto

Osu

28/12-2008, 13:24

Jim R. Sindt

Antal indlæg: 239
Online 0d 12t 22m
København
Koryukan Copenh...
www.koryu-uchi...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


J.R ID #405104
Til NHK

Hvis du nu kendte mere til Funakoshi´s historie kunne det være at du ville forstå et JKA bestemt ikke er Funakoshi´s karate, men mere Nakayama karate.
Funakoshi (ligesom mange andre instruktører på hans tid) talte selv om at hans karate skulle udvikles og det kan man jo netop sige at Kanazawa har forsøgt at gøre.
Mener du at fordi JKA er den eneste stilart som er anerkendt af det japanske undervisnings ministerium er det det eneste "rigtige" karate?
Hvis jeg endeligt skulle lade mig styre af noget sådan tror jeg hellere jeg ville vælge den "rigtige" karate som nogle af karate organisationerne anbefaler frem for undervisningsministriet. Måske vigtigst af alt tror jeg at folk vælger at træne den karate (eller anden kampsport) af ren tilfældighed (den klub der ligger nærmest) eller den klub der har den bedste træning/ atmosfære frem for det rigtige navn eller tilhørsforhold.

Til Ikken Hitatsu. Jeg ved ikke om dit svar er ren ironi eller om det er seriøst, så jeg vælger ikke at svare. Jeg har selv trænet og er gradueret i Shorin-ryu som Shotokan udspringer fra og derfor er Shotokan direkt plagiat af shorin-ryu men på grund at mit gode julehumør vælger jer ikke at sagsøge JKA shotokan.

Fortsat god træning.
28/12-2008, 14:31

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #405107
Når man holder sig for god til at udfylde sin profil, kan man jo skrive hvad som helst...trolleri ??

Fortsat god jul og et rigtigt godt nytår !---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
28/12-2008, 15:31

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405111
Oss,

Til Jim-san!

Jeg nævnte slet ikke Funakoshi Sensei i mit indlæg.

Men jeg er dog helt enig med dig i at det Nakayama Sensei, der har udviklet Shotokan til det høje niveau. Jeg mener også at Gigo Funakoshi(Gichins søn) har haft kraftig indflydelse. Der er jo omkring 11 kataer mere i Nakayamas karate end i Funakoshis karate, men dette skete med Funakoshis velsignelse.

Man kan godt sige at at Shotokan er en plagiat af Shorin-ryu, men vi bruger jo ikke Shorin-ryu navnet. I mange år blev Shotokan faktisk benævnt som Nihon Karate fra Shoto-kan(dojoen). Endvidere er Shotokan kommer Funakoshis Senseis lære jo fra både Azato Sensei og Itosu Sensei, som af Funakoshi blev beskrevet som Shorei-ryu og Shorin-ryu.

Har lige været ude og løbe i vestskoven. Jeg håber at julen har været mere mild overfor jer en mig.

JH.
28/12-2008, 15:57

Nørgreen

Antal indlæg: 37
Online 0d 12t 6m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Tonny Nørgreen ID #405114
Hmm SKIF shotokan eller Kanazawa-ryu ja man kan kalde det hvad man vil, At Kanazawa sensei har indført nye kata og træner sammen med andre mestre er for mig et sundhedstegn.

at fordi JKA shotokan er den eneste karate sil som åbenbart er godkendt af det Japanske undervisningsministerium gør det ikke til mere rigtig karate end de, mange andre stilarter fra japan og Okinawa, det er egentlig er en arrogant holdning at have.

Funakoshi sensei sagde at karate er karate

ligesom SKIF er Sensei Kanazawa`s Livsværk
er JKA Shotokan, Sensei Nakayama livsværk

karate er ikke religion, men en kilde til personlig udviling.

Godt Nytår
28/12-2008, 16:25

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #405116
Til Ikken Hissatsu

For min skyld kunne de sagtens kalde sig bare karate, men faktum er at de forskellige senseis, der har valgt en anden vej end JKA laver karate med helt tydeligt rod i Shotokan, men så har udviklet sig i en anden retning end JKA metoden. Hvorfor du synes at det er ringere karate "vi andre" laver ved jeg virkelig ikke?

Hvis JKA i Danmark virkelig er så meget bedre burde klubberne vel stå i kø for at blive medlemmer af jeres forbund? Det er jo imidlertid ikke tilfældet, så vidt jeg kan se på JKA´s hjemmeside.

Ja, selvfølgelig er der mange senseis der går rundt med en lille direktør i maven! Hurra for det! Det er folk som dem, der driver udviklingen - også i karate.

Hvad det er du hentyder til med 7. danerne ved jeg ikke. Hvis en karatekæmper har trænet i 35 - 40 år er der vel intet usædvanligt i at opnå denne grad? Så vidt jeg husker var Jørgen Bura den første i DK, der opnåede 8. dan, mens SKIF´s Bruno Jensen først opnåede denne grad i 2008.

I øvrigt ville det være rart med navn på din profil :-)

Du er i øvrigt - ligesom alle andre - meget velkommen til at komme og træne med hos os, hvis du skulle komme forbi Vestkysten en dag.

Måske vi fandt ud af at karate er karate er karate

2/1-2009, 14:38Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405414
Oss uden navn-san

Det er beklageligt at man uden navn og billede udtaler sig om på JKA Danmarks vegne vedrørende forhold som hverken denne person eller andre kan med vitterlig udtale sig om!

Hvis denne person trænede ligeså ihærdigt som hans tunge, så havde personen holdt sin kæft for længe siden!

Karate handler om træning og intet andet!

Udtal dig om din egen træning og jeg vil lytte! Udtal dig aldrig om andres træning og slet ikke om værdien i den!
Når du forstår dette vil din egen karatetræning kunne begynde, og ikke før...

Karate handler om at søge viden og udvikle sig - ikke det modsatte. Derfor er det min opgave som leder af en karateskole at sørge for at mine elever bliver undervist af så mange dygtige instruktører uanset organisation eller stilart! Og dem er der mange af i Danmark...

På JKA karateakademiets hjemmeside står der:

"Den, som løfter blikket, ser ingen grænser"

Jeg ved at der er mange gode udøvere derfra, der forsøger at leve op til dette og gør også gør det! Men spørgsmåler er om du gør det!!

Du er velkommen til at komme og demonstrere din forståelse og udøvelse af karate. Vi er glade for at have gæsteinstruktører på besøg!


Oss
Michael Remontiussen
Chefinstruktør
Ringsted Shotokan Karateskole JKS/DKA2/1-2009, 15:02

Jan Isager

Antal indlæg: 24
Online 0d 10t 34m
Mujin-Kai Shoto...
www.mujin-kai....


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Jan Isager ID #405419
OSU

Blot en lille note omkring 8. dan.

Bura Sensei er ikke 8. dan JKA, men WKF.
Bruno Sensei er 8. dan SKIF

Har desværre ikke haft æren af undervisning fra Bruno Sensei, men har været så heldig at blive undervist af Bura Sensei nogle gange. Jeg ser ingen grund til at stille spørgsmål ved hans grad, da den er meget velfortjent. Håber at han snart bliver 8. dan JKA.

/Jan Isager


---
Dojo-Kun gælder også efter træning
2/1-2009, 16:20Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405429
Kodo Sawaki, zenmester inden for sotozen har udtalt (for mig noget rammmende om det at være optaget og styret af hvor og hvad man er medlem af):

"We live in group stupidity and confuse this insanity with true experience. It is essential that you become transparent to yourself and wake up from this madness.

Zazen (also karate) means taking leave of the group and walking on your own two feet.

One at a time people are still bearable, but when they form cliques, they start to get stupid. They fall into group stupidity. They’re so determined to become stupid as a group that they found clubs and pay membership dues. Zazen(also karate) means taking leave of group stupidity"

Mon ikke vi alle engang imellem bør vaske vores ansigt og tørre selvbedraget af..
2/1-2009, 21:09

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #405450
Hej Jan,

Hvis du hentyder til mit indlæg, så betvivler jeg absolut ikke Bura sensei evner, men påpeger blot at HAN var den første dansker, der opnåede 8. dan.
2/1-2009, 21:38

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405453
Oss Ikken (Sempai),

Jeg giver dig så evigt ret.

Jan San hvor mange år har du været aktiv?
2/1-2009, 23:02Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405460
Til NIHON KARATE KYOKAI

Må jeg minde dig om at sempai kun tituleres i en personlig relation mellem sempai og kohai!

Ikken er måske sempai for sig, ligesom jeg er storebror for min lillebror. Men jeg er ikke din storebror vel (-; ligså er Ikken ikke min sempai....

Når nu du i dit eget selvbedrag, giver JKA så stor anerkendelse og kredit (hvilket både JKA, JKS, WSKF, SKIF og alle andre stilartsorganisationer bør have for deres store arbejde), så er det vil på sin plads at dels kende grundlæggende forhold inden for karate og dels at sætte sit ansigt på sine overbevisninger...

Må jeg foreslå dig at bruge det næste år på at gæstetræne i landets dojoer i de forskellige organisationer. Jeg er sikker på at de vil give dine overbevisninger et sundt bidrag og hvem ved. Det ville også gavne din egen organisations udvikling og ikke mindst overlevelse!
2/1-2009, 23:17

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405463
Hvad betyder 1. Dan JKS?
Det betyder at man har sort bælte og er dangradueret af 1. grad. JKS fortæller at graden er godkendt af Japan Karate Shoto Federation. Dette er meget vigtigt i forhold til dangrader, at der står fra hvilken organisation man har modtaget sin grad. Står der ikke ex. JKS, JKA, SKIF eller WSKF efter graden, så bør man være meget kritisk overfor dette. Dette for at sikre at undervisningen er autentisk og i lige linie fra den japanske hovedorganisation og om personen vitterlig er gradueret med godkendelse af den japanske hovedorganisation!

Jan!

Dette er taget fra din egen hjemmeside, og du skriver at man ikke bør gå op i organisationer.

Herregud! er der en organisation du ikke fedter for!
2/1-2009, 23:33Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405467
Til Ikken Hissatsu alias "ham der slår ihjel med et stød" alias "hemmelig JKA udøver)

I din profil skriver du at du er 52 år, aktiv senior JKA udøver og Dit motto er:

"Achieve your passion with silent, unfailing effort"

Du skriver samtidig "ydmygt" at du altid at har fulgt Niju Kun...

Med udgangspunkt i dine debatindlæg, finder jeg din situation en anelse tankevækkende!

Jeg husker til en JKA Instruktørtræning i 2001, at Bura sensei meget klart påpegede at både Dojo Kun og Niju Kun var noget INGEN kunne leve op til, men forsøge at gøre ved at være opmærksom på disse sætninger i sit daglige liv! Bura sensei's var kloge og jeg går ud fra at du lytter til din egen sensei!!!

Men måske var du ikke til træning den dag eller slet ikke er instruktør....
2/1-2009, 23:51Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405470
Til NIHON....

Jeg tror desværre ikke du forstår hvad jeg forsøger at fortælle dig! Naturligvis er det vigtigt at ens grad er registreret i en anerkendt organisation! Jeg fortæller dig samtidig også at ikke kun én, men flere organisationer er anerkendte! Dette er i modsætning til hvad du giver udtryk for!

Fordi du måske kun har kendskab til den organisation du tilhører, betyder det ikke alle andre anerkendte organisationer ikke eksisterer!

Du udtaler dig om japanske karate-politiske forhold og en udvikling som hverken du eller jeg er en del af eller har haft indflydelse på! Mener du ikke at det er tæt på "overlagt" idioti at en dansk JKA udøver kæmper som en "hjernevasket soldat", for retfærdighed og magt blandt tidligere instruktører i Japan? Vi kan kun alle beklage at denne konflikt er opstået i Japan, men at tage den til sig som en "national" konflikt virker for mig ganske formålsløst!!!

2/1-2009, 23:59Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405475
Til NIHON KARATE KYOKAI

Når du nu vælger at indsætte tekst hvor jeg har svaret på spørgsmål fra denne side:

http://www.ringsted-shotokan.dk/FAQ.html

Er det så ikke rimeligt at medtage de spørgsmål/svar, som hørte med. disse er her:

Hvilken organisation er karateskolen medlem af?
Vi er som det første medlem af Japan Karate Shoto Federation og Denmark Karate Association. Det er vi meget tilfredse med og her føler vi os hjemme! Man bliver mødt med en åbenhed, venlighed og interesse, hvor alle bliver respekteret og er ligeværdige! Vi samarbejder bredt med så mange som muligt inden for karate! En karateskoles styrke og værdi er kendetegnet ved hvor åbent et sind man har. Alt andet er unaturligt, begrænsende og ikke den vej vi vil udvikle os.

Er det vigtigt at være medlem af en bestemt organisation eller stilart?
Det er af stor betydning at dojoen er en del af en anerkendt organisation, men det er langt vigtigere at finde en dygtig lærer/sensei og føle sig godt tilpas i dojoen. Gensidig respekt mellem alle og en fælleskabsfølelse er meget vigtigt. Uanset hvilken grad man bærer, er vi alle ligeværdige mennesker, der hver især er unikke og betydningfulde. Ingen organisation har "patent" på karate, hvorfor man som elev altid må lytte til sig selv og være der hvor man føler sig hjemme!

Skal man som elev være medlem af Japan Karate Shoto Federation og Denmark Karate association?
Ja, det sker naturligt ved indmeldelse. Men udover dette er det frit for hver elevs ønske om man vil være medlem af andre organisationer. På karateskolen ønsker vi ikke at styre og kontrollere vores elever, men undervise dem efter bedste evne. Derfor må og kan alle elever være medlem hvor de ønsker det. Alt andet ville være diskriminerende. Karate handler om at søge viden og udvikle sig - ikke det modsatte! Din loyalitet er først og fremmest til dig selv og din egen foreståelse af karate-do.
3/1-2009, 0:02Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405477
Hvis du tager din JKA uniform af og læser det mere en én gang. Så er jeg sikker på at du vil være enig. Hvis ikke så er du meget velkommen til at kommentere med dine synspunkter. Det kunne være interessant at høre hvad en JKA udøver mener og forstår..
3/1-2009, 0:28Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405479
Slutteligt vil jeg spørge NIHON KARATE KYOKAI og IKKEN HISATSU om jeres holdninger også er den holdning man har i JKA Danmark. Jeg har selv 10 års træningsbaggrund i JKA og har aldrig hørt min egen daværende instruktør udtale sig om hverken JKA eller andre organisationer! Så hvor I har Jeres holdninger fra kunne jeg spørge Jer om?
3/1-2009, 19:33Antal indlæg: 71
Online 0d 9t 40m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ikken hissatsu ID #405598
Osu

Jeg vil starte med et OSU, som man normalt bruger i anerkendte japanske karate organisationer. Jeg kan som erfaren udøver i et anerkendt Japansk Karate system ikke forstå, at man søger at efterligne navne, træningsmetoder, gradueringer mv.
Hvis man forlader et politisk parti, så ville det da være ualmindelig dumt at kalde sit nye parti samme navn efterfulgt af en bogstavkombination.
Det er med stor beklagelse, at så mange tidliger udøvere af den ægte vare profilerer sig med plagiat karate og opnår "falsk reklame" og refererer historisk til den udvikling som ALENE har fundet sted i Japan Karate Association.

Til Michael Jao...en tidligere udøver, som har åbnet klubber med tilhørsforhold i flere efterligninger af Japan Karate Association - det
tyder da på et kraftigt behov for et behov for at være med i noget der ligner.." Denmark Karate Association " Ja det lugter kraftigt af det oprindelige, men det er det bare ikke.

Osu
Ps til JH san . Jeg er helt enig i dine betragtninger og det er tydligt at du har en stor indsigt i karate. Respekt for det.
3/1-2009, 19:40

Jacek OlczykAntal indlæg: 22
Online 0d 3t 23m
Slagelse


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


jacekkarate ID #405600
osu
Det med shotokan karate give jeg ret i. I Polen sage min sensei også at jka dan grader var de få som er sande. Mange brod med jka fordi de ville have fler dangrader og det kan man se i dag.

Er der noge der ved om jeg kan få min skif 1 kyu flyttet til jka.
Jeg bor i slagelse men har hørt at der skal være en rigtig god rigtig shotokan klub i ringsted som træner den oprindelige jka karate, kender nogen den ?

osu
Jacek san


---
&quot;Step forward every day&quot;
3/1-2009, 20:04

Henrik S. Pede...

Antal indlæg: 1347
Online 7d 12t 45m
Århus N


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


lulak ID #405606
Nøj hvor synes jeg det er fesent, når folk navlepiller i dén grad over, hvem der må kalde hvilken stilart hvad og hvad der er "rigtigt".

Men det skal der vel også være plads til...
3/1-2009, 20:09

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405608
Oss Jacek San,

Den normale politik er forfra, men det er klart at du går hurtigere frem, hvis du kan dine ting.

Klubben finder du her:

http://www.ringstedshotokan-jka.dk/

Der er tale om Dudek Sensei. En fantastisk instruktør med speciale i keri waza, som betyder sparketeknikker.

Du ønskes held og lykke. Der er stævne i kbh. enten den 27 eller 28 feb, hvor du kan se den sande JKA Shotokan.

Oss
3/1-2009, 22:07Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405636
Denne tråd er uden for pædagogisk rækkevidde og jeg slutter her.....


3/1-2009, 22:47

Henrik Bruun L...

Antal indlæg: 9
Online 0d 1t 28m
København


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


HB Larsen ID #405643
Jeg har fulgt denne debat og jeg er rystet over hvilken retarderet idiot der sidder bag profilen nihon karate kyokai, men én ting er sikkert at han er lige til den lukkede afdeling....

Jeg kan forsikre at der er INGEN i JKA der udtaler sig på den måde og tilsviner andre respekterede instruktører til ligemeget hvor de træner! Jeg kan kun beklage at det er sket. Jeg har respekt for den tålmodig Michael Remontiussen viser i denne debat og kan huske ham fra JKA som en vellidt mand og han var instruktør i samme klub som netop Dudek sensei (som du respektløst nævner i din debat)! Jeg kan se at Michael er gået nye veje og held og lykke med det!---
never give up and kill the bitch...
3/1-2009, 22:55

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405644
Oss HB Larsen,

Du kan mene hvad du vil. Men jeg har kun talt pænt om Dudek Sensei.

Her er hvad jer skrev:


Klubben finder du her:

http://www.ringstedshotokan-jka.dk/

Der er tale om Dudek Sensei. En fantastisk instruktør med speciale i keri waza, som betyder sparketeknikker.

Citat slut

Med venlig hilsen.

JH
3/1-2009, 23:31

Christian Lars

Antal indlæg: 2
Online 0d 0t 11m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Christian Larsen ID #405647
Jeg tror "NIHON KARATE KYOKAI" er en psykotisk person der har glemt at tage sin medicin! Ingen andre end ham selv kan tage det han skriver seriøst! Måske dumpede han til sin 8. kyu graduering i SKIF og mener nu at JKA kan blive hans redning. Men mon ikke JKA også dumper ham til hans 8. Kyu graduering! Jeg er sikker på at ingen karateorganisation vil have sådanne fjolser inden for dørene!! Så jeg kan godt forså at han er anonym med den sindsyge form for opførsel!!
3/1-2009, 23:34

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405649
osu alle

husk på karate begynder og slutter med høflighed!

osu Michael
(JKA)


---
karate starter altid med et forsvar !!!
3/1-2009, 23:52

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405653
Oss Michael,

Godt sagt.

Det er et meget hårdt sprogbrug, der bliver brugt lige nu fra Christian Larsen og HB Larsen. Utroligt at man kan hidse sig meget op i en debat på nettet.

Men jeg kan se at de kun har skrevet et enkelt indlæg, så mon ikke der er tale om falske profiler der ikke træner karate.

Oss.

JH
4/1-2009, 0:24

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405657
hvis der var nogen der skulle have "patent" på shotokan navnet. Så var det ikke JKA men derimod shotokai, hvor funakoshis søn Gigo Funakoshi og Egami fortsatte deres træning. Lad mig fortælle "NIHON KARATE KYOKAI" at:

1)Shotokan ikke er en stilart men en blanding ad shorin-ryu og Shorei-ryu. (det vil sige kopi af noget andre har udviklet)

2)Karate ikke er Japansk men udviklet på Okinawa.

3) JKA blev dannet og Funakoshi blev udnævnt til sensei. Men han har aldrig undervist i JKA regi!

4) Da Funakoshi døde, så deltog INGEN fra JKA til begravelsen. Gigo og hans familie ønskede at stå for ansvaret. Men det ville JKA ikke respektere, så de blev væk!

5) JKA shotokan er der intet der hedder. JKA er en organisation og intet andet! Ikke en oprindelig stilart!

6) Funakoshi har intet med JKA at gøre og var imod "sportskarate"...

7) JKA er nakayams karate, ligesom SKIF er kanazawas karate og JKS er Asai' karate.

8) At JKA vinder en retssag i Japan om at kalde sig JKA, handler om politik. Inden Nakayamas død udpegede han Asai til at være chefinstruktør (han var iforvejen. ass. chefinstruktør) Asai dannede JKS og måske er JKS mere den oprindelige JKA end den JKA Danmark følger. (måske kan folk fra JKS svare på dette!)

9) Ved du overhovedet hvilken form for karate der trænes i JKA Japan? Tror du at det er den samme som i JKA Danmark og hvad for dig til at tro dette?

10) Kan du fortælle mig hvorfor JKA Danmark snart er ryddet for klubber og flere og flere søger væk!

11) Ved du hvor mange JKA kæmpere der er på det Japanske landshold? INGEN!

12) Den Japanske Landstræner Kagawa sensei er fra JKS og IKKE JKA. Hvorfor mon?

Konklusion:
Hvis JKA er den eneste oprindelige, ægte, bedste osv. karate! Hvorfor er så store personligheder som Kanazawa, Asia, Kagawa, Kaysua, Abe, Yahare osv. valgt at forlade JKA? Hvorfor vælger en masse dygtige karateudøvere i Danmark at forlade JKA? Hvorfor?

og til sidst Hvid du er så stolt og beæret over at vær en ÆGTE karate-ka fra JKA. Hvorfor fanden viser du så ikke hvem du er?


4/1-2009, 9:41

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405673
Oss Karim San,

Tak for dit flotte indlæg.

Der er nu stadig klubber i JKA her i DK.

Træner du selv Shotokai?

Venlige hilsner,
4/1-2009, 10:11

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #405676
Shotokai trænes ikke i Danmark...men Harada Sensei underviser og bor i England. Han er een af de få der underviser det oprindelige Shotokan Karate som Funakoshi sensei underviste det og det kommer SLET ikke i nærheden af hvordan Shotokan Karate ser ud idag hverken i JKA eller i andre Shotokan forbund (se evt youtube eller Egami's bog).

NIHON: HVORFOR vil du ikke frem med HVEM du er ?? står du IKKE bag hvad du skriver ? eller tør du bare ikke ??
---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
4/1-2009, 10:24

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #405677
EGAMI SENSEI SHOTOKAI---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
4/1-2009, 11:48

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405685
Hej alle,

@ Karim, det er lidt tarveligt at argumentere med fact - du ødelægger jo debatten

Nu skal man ind i mellem bevæge sig ind på modstanderes del af banen for at skabe spillet (hmm er det fodbold eller karatefilosofi?? ).

Nu har flere af de anonyme JKA udøvere her benyttet dojo-kun som argument flere gange i deres argumenteren. I den sammenhæng kunne jeg godt tænke mig at høre hvordan I tolker "Reigi o omonzuru koto!" i relation til de holdninger som I har om alle andres karate - specielt set i lyset af, at i formodenlig aldrig har været i en SKIF, JKS eller Shotokai dojo.

Desuden taler I om "det oprindelige og rigtige". Hvis man tager en bunke sand og fjerner et korn - er et så stadig en bunke ? Fjerner man to korn er det så stadig en bunke. 3 korn?, 4 korn? Hvor mange korn skal være tilbage før det ikke længere er Shotokan ? Virkeligheden er måske ikke så binær som I gerne vil gøre det til. Man kan jo undre sig, når Enoeda og Tanaka har forskellige fortolkninger af de samme ting - hvilket jeg har oplevet - hvem så mest ret ?

Med andre ord, hvis I tror at JKA er en homogen organisation med kun en fortolkning af tingene - så er I gået helt galt i byen.

I stedet bør man måske kigge lidt i vores egen lille andedan i DK. Viden fra Japan til DK har i mange år foregået igennem Bura sensei - hans ord er blevet vores fortolkning af JKA karate. Men i bund og grund er det hans udlægning og forståelse der bliver undervist. Dette er der intet galt i - sådan er det med alle undervisere - men at ophæve det til den skinbarlige sandhed - virker ganske ukritisk. Uanset Bura sensie viden og kunnen på området (som jeg slet ikke stiller tvivl om) - så er han kun et menneske og tolker tingene ud fra de forudsætninger han nu engang er udstyret med. Da jeg selv underviste i en provins JKA klub var det altså min fortolkning af de ting jeg havde lært det var den SANDE JKA KARATE - men jeg har ikke samme fokus som Bura sensei, på samme vis som at Bura sensei ikke har samme fokus som Tanaka sensei eller Enoeda sensei.

Mao. essensen er måske ikke så fastlåst og entydig som du præsenterer den - og hvis den er, er karate jo ikke levende og inspirerende men sterilt, kedeligt og stagneret - hovedløs ekcercits på japansk. OG det er næppe det JKA Japan, JKA DK eller div. instruktører i JKAs hensigter.

God træning.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 14:39

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405700
Øfferen er inde på noget interessant og jeg kan følge op med at kigge på hvilke japanske nuværende og tidligere JKA instruktører der har kontakt til Danmark:

SKIF:
Dannet af Kanazawa der med kommer med jævne mellemrum til danmark og underviser både shotokan og andre udøvere. SKIF Danmark har mange meget højt graduerede og dygtige instruktører med netværk til japan...

JKS:
Dannet af Asai (tidliger ass. teknisk direktør under Nakayama og oprindeligt udpeget til JKA chefinstruktør)I, som inden hans død havde tæt kontakt til JKS instruktører i DK. Yamaguchi og Koike fra JKS Honbu Dojo er hvert år flere gange i Danmark og undervise. Kagawa er ofte i europa. Instruktørerne fra JKS instruktører i Danmark har mange korte og længerevarende træningsophold på JKS Honbu Dojo i Japan.

WSKF:
Dannet af Kausya tidligere JKA instruktør under Nakayama. Er ofte i Danmark og undervise og Chefinstruktøren fra WSKF danmark har tæt kontakt til Kausya.

JKA:
Fortsatte med tanaka, ueki og osaka i spidsen. Der har ikke været en eneste japansk JKA instruktør i Danmark siden den famøse JKA Mastercamp i 1997. (hvor mange af de højest graduerede JKA danmark instruktører ville bryde med JKA Japan) Det var kun på grund af Jøren Bura at kontakten fortsatte. Ingen fra JKA Danmark har kontakt til Japan, udover Jørgen Bura, der en gang om året er til møde i JKA japan af rent politiske grunde! Derfor er det det rene nonsens at sige at JKA Danmark træner den "sande" jka shotokan. JKA Danmark træner Jørgen Buras karate! Og godt for det og respekt for dette! Men tiden går og vi skal alle herfra på et tidspunkt! Også Jørgen Bura! Og spørgsmålet er så hvem der skal føre den "sande japanske karate" videre!!!

Er JKA Danmark parat til dette og hvem skal have kontakt med Japan? Man skal langt ned i Dan rækkerne for at finde folk der stadig er "diciple" af JKA Japan!

Imens vil alle andre klubber i danmark udvikle sig selvstændig men med kontakt til Japan, uden at miste sin egen integritet og sunde fornuft!

Man kan håbe at og forestille sig et nyt fælles shotokan forbund i for SKIF, WSKF, JKS, IJKS m.fl. Og hvor JKA har en eller to klubber i danmark med mottoet "her træner vi den ægte sande karate - vi har altid plads til en til (-
4/1-2009, 14:47

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405702
God pointe Karim

Dog finder jeg det beskæmmende, at opfattelsen er at man kun kan være "rigtig" karate hvis der er en direkte forbindelse til Japan - og at der er en japaner der nikkende godkender det man laver. Det åbner for spørsmålet - hvad er rigtig karate og hvad er ikke rigtig karate ?

Men det er nok en hel anden tråd.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 14:52

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405705
Lad os blive lidt ved det NIHON KARATE KYOKAI nævner også. At man i en JKA klub i Ringsted træner den sande ægte JKA shotokan karate. Han laver et link til:

www.ringstedshotokan-jka.dk

Han fremhæver en instruktør ved navn dudek. Jeg betvivler slet ikke denne persons evner og hvis han er sparke-speciallist så er det da flot!. Men for at holde fast i "JKA trofæet" lidt, så dumpede denne Dudek, sammen med pall og marino og til sin 6. dans graduering i 1997 af Tanaka. Efterfølgende har Jørgen Bura gradueret ham 6. Dan. Og godt for dette og jeg er sikker på at når Jørgen Bura gør dette, så er det fortjent! Men det er IKKE en JKA grad. På JKA Japans hjemmeside bliver dette dokumenteret her:

http://www.jka.or.jp/english/about/kodansha.html

At denne Dudek har valgt at blive i JKA Danmark må skyldes loyalitet til Jørgen Bura og nok ikke til JKA Japan...

Endnu et emne der må få folk til at bruge sin sunde fornuft eller som Michael fra nihon-do karate sagde: at karate er karate er karate.

Det er ligsom atlt andet godt, at det kun kan ødelægges af mennesker styret af ego og magt!
4/1-2009, 14:57

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405707
Jeg tror at de danske højtgraduerde snart begynder at tro på at karate ikke behøver at have en kontakt til japan. Fodbold er opfundet i england, men det er længe siden de har vundet er mesterskab og de danske fodboldklubber skriver jo heller ikke "vi træner den oprindelige engelske fodbold" og træner "kick and rush" til de falder om ad udmattelse...
4/1-2009, 15:01

NFSAntal indlæg: 4787
Online 87d 16t 20m
KBH N
www.forsvardigs...
www.forsvardig...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Kyoshi ID #405708
BRUGER skrev:
plagiat karate og opnår "falsk reklame" og refererer historisk til den udvikling som ALENE har fundet sted i Japan Karate Association.


Fair nok - du bruger Windows95 mens vi andre bruger WindowsXp - det hedder udvikling min ven.

Er selv konverteret fra JKA til SKIF og den eneste bemærkelsesværdige forskel mener jeg er disciplinen og undervisningsformen.


---
www.forsvardigselv.wordpress.com
4/1-2009, 15:05

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405710
@ Karim, du er en skarp og værdig debattør. Dem mangler vi nogle af både her på foraet men i særdeleshed i shotokan debatterne. Velkommen ombord.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 15:38

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405729
En ting der undrer mig er, at Bura sensie ikke står som medlem af Shihankai på JKAs hjemmeside:
http://www.jka.or.jp/english/about/chart.html

Men "kun" på "International Board of Directors" som repræsentant for Europa.

Er der nogle der kan forklare det ?


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 16:00

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405737
osu Karim

imponerende indsigt du har i JKA - flot.Øffer:

måske en dårlig opdateret side ?? kunne være forklaringen. who knows :-)

men fortsæt endelig debatten, spændende læsning.

gad vide hvor mange intrier der er i de andre forbund ? er det mon ikke sådan alle steder.? der er jo altid ordsproget: mer vil have mere ik.

der er jo altid nogen der skal være på gulvet , der er jo ikke plads til alle på toppen.

osu---
karate starter altid med et forsvar !!!
4/1-2009, 16:33

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405747
Til Øfferen

Bortset fra ordet "kun"!! så er det korrekt opfattet!

Til powertools "jeg ved kun det alle andre ved" Men måske taler man ikke om det i JKA klubberne! Det må du kunne svare på!

Jørgen Bura har aldrig været medlem af Shihankai i JKA Japan. Det er kun japanere der kan sidde der. Og man ville aldrig acceptere en ikke-japaner til at sidde der! Dette har iøvrigt også noget med det rent politisk i Japan i forhold til japanske ministerium. Man skal have japansk statsborgerskab!JKA er ikke det samme som JKA/WF...

Jørgen bura sidder i en board for intruktører i JKA/WF. Sammen med en par stykker andre uden for Japan. Det er en måde at have kontrol over resten af verdsen og støtte JKA og japanske JKA instruktører i verden! Det har jeg fuld forsåelse for!Men når man skriver på JKA danmarks hjemmeside at Jørgen Bura er den eneste ikke-japaner i shikankai os. så er det en stor fejl!Han har aldrig været i Shihankai (desværre)

Når man som JKA udøver i danmark skriver JKA efter sin grad, så bør der stå JKA/WF....

Jørgen Bura mistede iøvrigt sin Dan gradueringslicens og fik så igen lov at graduere til 3. dan i 2003. JKA Japan trak alle licenser tilbage på grund af dan-inflation i nogel lande! dette gik desværre også ud over Jørgen Bura!

Derfor er det undnu mere beklageligt at man stadig holder fast i en JKA tro.
4/1-2009, 17:12

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405752
Oss til alle i debatten!

Mange tak for alle de gode svar. Det er en spændende debat.

Karim San er du sikker på at Bura Sensei graduerede Dudek Sensei 6. dan? Jeg mener det var Tanaka Sensei.

Den episode med Pall Sempai og Marino Sensei mener jeg helt klart havde sin baggrund i en misforståelse mellem Enoeda Sensei og JKA i Japan. Jeg håber at Ikken kan forklare dette.

Karim San jeg har lidt en følelse af at du nedgører Bura Sensei. Det mener jeg ikke er fair. Han er jo helt klart den der stod som leder af Dansk Karate Forbund i den danske Karates guldalder prøv at tænke tilbage til kæmpere som Tony Hougaard, Jan Holm og Frank Sabro. Det var tider.

Oss.
4/1-2009, 17:15

Jacek OlczykAntal indlæg: 22
Online 0d 3t 23m
Slagelse


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


jacekkarate ID #405753
til K. Husseni
Osu
Jeg finde det forket at ikke brug sensei om Bura sensei.
Du vise ikke respekt om mand som har indført shotokan karate
i Danmark
Det var bare det.
Osu


---
&quot;Step forward every day&quot;
4/1-2009, 17:16

Jacek OlczykAntal indlæg: 22
Online 0d 3t 23m
Slagelse


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


jacekkarate ID #405754
til K. Husseni
Osu
Jeg finde det forket at ikke brug sensei om Bura sensei.
Du vise ikke respekt om mand som har indført shotokan karate
i Danmark
Det var bare det.
Osu


---
&quot;Step forward every day&quot;
4/1-2009, 17:18

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405755
Jeg mener betsmt ikke at jeg nedgører nogen og slet ikke Jørgen Bura. Jeg fortæller nøgternt om fakta. Fakta jeg faktisk også beklager er sket!

Og man behøber ikke at kalde mig for Karim-san. Jeg er ikke japaner, mine forældre kommer fra tunesien (-;

Så Karim er fint med mig tak!
4/1-2009, 17:25

JH

Antal indlæg: 25
Online 0d 2t 4m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Nihon Karate Kyokai ID #405756
Oss Karim,

Det var nu bare for at være høflig. Intet andet.

Har du mere fakta om Bura Senseis graduering af Dudek Sensei?

JH
4/1-2009, 17:26

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405757
Hej Nihon,

Jeg var selv deltager ved gradueringen i 97 hvor Pall og Marion også var oppe. Årsagen til den umiddelbare store dumpeprocent der var ved den graduering - var en ueninghed mellem Tanaka og Bura sensei om hvorvidt Frank Sabroe skulle til 6. dan. Frank var gået uden om Bura og direkte til Tanaka og forhørt sig. Franks klub ar på daværende tidspunkt kun associeret i JKA DK - pga tidligere brud mellem Frank og Bura sensei - og jf. JKAs regler kan medlemmer af en associeret klub ikke deltage i en graduering. Da Tanaka gav Frank lov til at gå til graduering medførte en et højlydt skænderi mellem Bura og Tanaka (overværede det selv) - og efterfølgende dumpede stort set alle der gik til en graduering højere end 1. dan (jeg dumpede selv).

Efterfølgende blev der etableret en JKA DK dangraduering. Et tiltag der forsvandt igen 4 år senere - og dem der havde taget en dangraduering i de mellemliggende 4 år - blev bedt om at betale differencen mellem det danske gebyr og det japanske så man kunne få graden registreret i JApan. Dvs. personligt skulle jeg betale 5-600 kr 4 år efter jeg havde bestået min grad - penge der gik direkte til Japan. Da jeg ikke havde interesse i det - fik jeg besked på at måtte kalde mig 2. dan i JKA DK regi men kun 1. dan uden for lande.

Jeg ser ikke Karims indlæg som en tilsmudsning af Bura sensie - nærmere en præsentation af nogle fact - som nogle nok vil føle ikke er i senseis favør. Desuden har Bura sensei aldrig været leder (formand) af Dansk Karate Forbund.

Dansk karates guldalder... den var god.---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 17:26

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405758
Til jacek

Jørgen Bura er ikke min sensei og det ville være meget forkert at kalde ham dette, både for ham og mig. Det ville være mere rigtigt at kalde ham ved hans fødenavn:

Jørgen Larsen.

For dette r hans rigtige navn. At hans kælenavn var "buller" som japanere ikke kunne forstå at læse. Så de ændrede det til "bura" som udtales næsten på samme måde.

Rent tilfældigt kan bu-ra sættes i forbindelse med "bu" fra bushido. Og passer godt til jørgen. Så han skifte navn til Jørgen Bura. Det lyder bedre og mere japansk ikke. Og når så man klades "Bura-sensei" så er man jo næsten japaner.

4/1-2009, 17:38Antal indlæg: 71
Online 0d 9t 40m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ikken hissatsu ID #405761
Osu
Det er med stor beklagelse at visse personer her på siden ikke anvender den respekt om højt graduerede personer, som har viet hele livet på karate. Jeg tænker på en hvis hr. Karim Hussein.s respektløse benævnelse af grundlæggeren af shotokan karate i Danmark Hr. Bura Sensei.
At Karim tilmed påstår, at der ikke har været en JKA instruktør fra Japan på besøg i Danmark siden 1997 er direkte usandt.
Tanaka sensei har siden været i Danmark og trænet med b.la. Pall Sempai og Bura sensei.
Udtal dig ikke om noget du ikke ved !!!
Dine påstande om splittelsen af jka efter Nakayama sensei.s død er delvist korrekt. Dog er det en kendsgerning at Asai Sensei ikke var kvalificeret til at overtage den tekniske ledelse af JKA.

Det er almindelig kendt og heldigvis trådte de stærke JKA sensei.s sammen og her tænker jeg på Tanaka sensei, Osaka sensei, Ueki sensei, Imura sensei, Kurasaka sensei som alle har bragt JKA tilbage og nu er i fuld gang med at videreudvikle JKA karate nationalt og internationalt. Det siger vel lidt om hvor kompetancerne ligger eller hvad ?

At Yahara sensei, Abe sensei, Azai sensei valgte ikke at samarbejde med JKA og tilmed prøvede at få ret til at bruge navnet JKA siger da mere om dem end om det rigtige JKA.

Brug dog fornuften og se verden som den ser ud i dag. JKA er ubetinget den største shotokan stilartsorganinsaton i verden og alle andre jks wskf og ski virker som et forkølet forsøg på at være i nærheden af den JKA Karate som alle ser op til.

De store JKA profiler vil altid være Tanaka sensei, Osaka sensei, Ueki sensei og Bura sensei

Osu

4/1-2009, 17:46

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405765
far er ikke sur - far er skuffet (-;

jeg beklager meget at have sagt hvad der er fakta. Hvis jeg har såret dine følelser og slået dit glansbillede stykker, så beder jeg om din tilgivelse!!

GROW UP!!!!
4/1-2009, 17:50

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405767
Ikken skyder jeg helt galt hvis jeg gætter på du er Steen Mundus ?

Derud over kunne det være interessant, at vide hvorfor du ikke forholder dig til de spørgsmål der kommer samt hvad der får en så ærebevist JKA udøver til ikke at turde stå frem ved nans nævnelse - det klæder dig ikke - og underminerer argumentationen.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 17:51

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405768
og det var navns nævnelse


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 18:01

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405771
Steen Mundus. Nå ja ham der blev gradueret 3 dan året efter han blev 2. dan. Nå ja man han har da også betalt en masse løbehjul og andre materielle ting for det! Så det har nok været dyre end det øfferen skulle host op med til japanerne (men godt du sagde nej)

Så en gang et billede af hans to børn et halvt år efter de var blevet gradueret 1. dan. Deres sorte bælter var meget specialt slidt og forstår ikke at hr. mundus ikke fik dem byttet. Han er vel forretningsmand!

Nå men jeg har læst at nu er hele familien på "JKA Hall of fame" (hall of shame)på honbu dojo. En plade med navne for alle fra 2. dan.Var det ikke noget med at hans dreng som eneste fik lov at gå til 2. dan selvom han ikke var gammel nok. Og andre fra mindre JKA måtte pænt vente!!

JKA DOJO KUN

- Søg at udgive dig for at være perfekt
- Vær trofast overfor dem der graduerer dig
- Støt op om alt hvad de gør
- Hav respekt for alle der er JKA og gerne højeregraduerde
- Vær ikke voldelig i din optræden, heller ikke i ord, med mindre de er mod de slemme ikke-jka'er

4/1-2009, 18:02Antal indlæg: 71
Online 0d 9t 40m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


ikken hissatsu ID #405772
Osu
Hvad anledningen til at stå frem med navn er vel i den her debat fuldstændig underordnet ?
En debat bør bero på fakta og ikke udtalelser fra tidligere shotokan udøvere, som tilgendegiver at de ved alt hvad der er foregået i en så stærk gruppe som JKA Shotokan Karate do.
Det er min klare ret at stå frem og forsvare usande påstande, som er fremme nu.
Og til Øfferen. Du tager fejl og jeg er ikke Steen Mundus, men jeg kender dig som en udøver der mildelst talt skifter klub og stilart som vi andre skifter underbukser. Tidligere udøvere , som flakker rodløst rundt har vel alle en interesse i at være kloge på tidligere klubber og organistationer eller hvad ?

Osu
4/1-2009, 18:08

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405774
BRUGER skrev:
men jeg kender dig som en udøver der mildelst talt skifter klub og stilart som vi andre skifter underbukser
Ja loyal kan man ikke sige jeg er.

92-93 Kyohan JKA
93-00 Odense Ichiro JKA (pga studier)
00-03(eller 04) Kakushin JKA da jeg var tilbage i Kbh pga arbejde
04-09 Koryu Copenhagen - søgte ny inspiration

JA jeg må siges at være en flakkende sjæl... men tak for fordømmelsen.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 18:10

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405775
Jeg skal så lige høre, er det John sensei i Kyohan, Jacob Christoffersen i Odense eller Jesper Grann i KAkushin der ikke har fårmået at rette mig ind til den rette JKA ånd ?

Desuden il jeg da tage ud og gæstetræne i Ali og Jespers nye klub i morgen.... der skal jo flakkes.


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 18:15

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405778
At flakke er godt godt så læneg det giver mening og man udvikler sig. Jeg tror kun at øfferen er blevet en bedre karatemand af at søge udfordringer flere steder. Men det kræver mod og selvstændighed og måske er det ikke det der kendetegner en JKA mand. Var der nogender sagde "sutteklud"
4/1-2009, 18:29

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405788
osu karim

har du hørt om høflighed ?

at du nu lige pludselig tror det er Steen Mundus. (uden at vide det) giver dig ikke ret til at rette skytset mod S.Mundus Børn. som forøvrigt er fremragnede karate -kaer.

det er da alligevel det laveste !
ja misundelse er og bliver en "grim" ting.

og hvad kalder du tavlen på honbu dojo ? hall of shame ?? tak skal du ellers ha, jeg hænger og på den tavle.osu Michael


---
karate starter altid med et forsvar !!!
4/1-2009, 18:41

Nørgreen

Antal indlæg: 37
Online 0d 12t 6m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Tonny Nørgreen ID #405792
Jeg har forstået at Nihon Karate kyokai og ikken hisatsu mener der kun er en rigtig form for Shotokan og det er jeres mening men jeg kan ikke rigtig finde ud af om i også
mener at det er den eneste rigtige form for karate der er jo stilarter der blev grundlagt samtidig med og før Shotokan.


4/1-2009, 18:42

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405793
Jeg har aldrig udtalt om nogens evner. Læs mit indlæg. Jeg har vel ret til at kalde det for "hal of shame" hvis jeg mener at sådanne tavler undergraver hele meningen med at træne karate! Så kunne man lige godt være blevet en kendt tv- vært. Et godt råd. Lad dig slette af dene ego-udviklende tavle og fortsær din træning med fokus på ja: træning! Jeg betvivler ikke nogens evner men ahr en principel holdning om ting. Og disse handler også om at det er på mode blandt unge JKA udøvere at kunstigt slide deres sorte bælte for at styrke deres ego og jeg er imod ego-tavler om hvem der har den længste ... osv

Med høflig hilsen, Karim
4/1-2009, 18:51

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405797
Med høflig hilsen, Karim

domo arigato

nu forholder det sig sådan , man beder ikke om at komme på den tavle. og om det er en ego tavle, ja det er vel , hvad man selv ligger i det. det er jo bare en oversigt over de danbærer der er i Forbundet JKA DK.
hverken mere eller mindre - forstår ikke helt hvorfor du ligger mere i det end det??

jeg har nu aldrig set nogen nye danbærer "slide" sit bælte kunstig. i de 17 år jeg har trænet. men siden du nu er så klog , hvor længe tager det da at slide et bælte "hvidt" ??

med meget venlig hilsen Michael Larsen


---
karate starter altid med et forsvar !!!
4/1-2009, 18:59

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #405799
Oss alle,

Jeg skal love for at denne debat har fået knald på...wow!

S.M skrev:
Det er med stor beklagelse at visse personer her på siden ikke anvender den respekt om højt graduerede personer, som har viet hele livet på karate. Jeg tænker på en hvis hr. Karim Hussein.s respektløse benævnelse af grundlæggeren af shotokan karate i Danmark Hr. Bura Sensei.

Hvorfor mener du, at Karim behandler ham respektløst? Jeg synes faktisk Karim omtaler ham pænt og respektfuldt!
Så vidt jeg har opfattet begrebet sensei er det en tiltale til ens instruktør i dojoen (hvis sortbælte). Jørgen Bura er ikke Karim´s sensei, så den er vel ikke længere?
S.M skrev:
Dine påstande om splittelsen af jka efter Nakayama sensei.s død er delvist korrekt. Dog er det en kendsgerning at Asai Sensei ikke var kvalificeret til at overtage den tekniske ledelse af JKA.

Det vil jeg gerne høre mere om! Var Asai sensei ikke kvalificeret med henblik på, at beklæde en administrativ post eller hvordan? Nakayama selv omtaler ham, da ellers i "Best karate" på en særdeles smigrende måde!
Jeg undrer mig over den aggressivitet som de to JKA debattører lægger for dagen!
Hvis I er så sikre på, at I laver "the ONE and ONLY real thing" og ikke er til sinds, at lade jer overbevise gennem debat, så nyd dog jeres karate. Tag til træning og smil hver gang - det gør vi andre
Og inden I begynder på noget med disrespekt - nej, jeg har ingen problemer med JKA eller Bura sensei.
4/1-2009, 19:02

Michael LundAntal indlæg: 675
Online 0d 8t 45m
Hvide Sande
Nihon-Do Shotok...
www.nihondo.dk


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Michael L ID #405800
Forslag til Øfferen: Hvad med at skifte navn til Flakkeren
4/1-2009, 19:10

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405806
Til powertools! jeg betvivler ikke at du aldrig har set "fænomenet" i dine 17 år som aktiv. Jeg tror heller ikke det er en trends der ville blive accepteret på Bornholm :-) Jeg så blot billeder på Gillelejes karates hjemmeside og fandt det en anelse at se det!! Og man må jo høre for hvad man gør og kan man ikke tåle dette, så lad være med at gøre det! Er du ikke enig Michael! Jeg forsøger ikke at træde nogen over tæerne men når Jørgen Larsen ændre navn til store Bura sensei (ganske komisk synes du ikke. Handler det her ikke om misforstået selvhøjtidelighed og at sætte folk op på en piedestal! Både Jørgen Bura og mig selv har diarre en gang imellem ikke sandt! Og du er vel heller ikke en "hellig mand" i din egen dojo vel! Så prøv at grin lidt af dig selv, det hjælper på det hele..
4/1-2009, 19:14

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405808
ps mit bælte ser sku stadig helt nyt. Hvordan slider man sit bælte (-; Vil gerne ligne sådan en rigtig garvet karate-ka der med blod og sved har kæmpet for livet i dojoen og nu er en rolig hellig mand (-;
(de fleste jeg kender skifter deres sort bælte ud efter nogle år. Du ville vel heller ikke rende rundt med hul i nogle svedige bukser eller trævler ned af din jakke vel.
4/1-2009, 19:18

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405810
Osu Karim

hmm hmm du ved jeg er fra Bornholm , tjekkede du min email ? eller ip adr...

men at nogen skulle "slide sit bælte kustigt" ja det vil jeg finde kustigt.

jeg er af den overbevisning peger man fingere , peger to altid retur.

osu michael (BORNHOLM)


---
karate starter altid med et forsvar !!!
4/1-2009, 19:21

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405812
du har ret Michael og jeg peger ikke fingre af nogen. Men af noget! det er ikke det samme. Jeg gå efter bolden ikke manden. Men hvis manden har bolden, så kan han jo også blive nævnt. Men det handler om emner ikke personer! Derfor tag det roligt! Nej jeg tjekker ikke ip adresser, men goe bornholmere har jeg det godt med (-; Så hvvis jeg en dag kommer til bornholm, så kigger jeg forbi til en kop øl og en snak om karate (-;
4/1-2009, 19:25

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405813
Skal vi ikke lige prøve at få debatten tilbage på sporet omkring shotokan - gå efter bolden og ikke efter manden. Selvom det er meget typist debattører, at når de presses op i et hjørne og bliver skal forholde sig til egne påstande og holdninger - så er det nemmere at gå efter manden end erkende man er på tynd is.

Hilsen manden der har konstateret, at S.M kan have et hygiejneproblem

Ikken skrev:
men jeg kender dig som en udøver der mildelst talt skifter klub og stilart som vi andre skifter underbukser.


Sorry kunne ikke lade være..


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 20:05

ØfferenAntal indlæg: 934
Online 7d 9t 46m
KU København


Blåt forumbælte
(500+ indlæg)


Øfferen ID #405832
Jeg vil prøve at få denne debat et skridt videre. Nu har vi fået konstateret, at JKA karate er det oprindelige og rigtige karate - men hvor er det så de andre stilarter adskiller sig fra JKA ?

Ja, SKIF har en mere målrettet fokus på sportskaraten - og producerer pt. flere konkurrenceudøvere end de andre Shotokanforbund - men det er jo ikke kun sportskarate der trænes i klubberne. Faktisk er det vel kun (stadig) en meget lille del af udøverne der træner med konkurrence som fokus. Resten træner jo traditionel shotokan (oprindelig eller ej).

Lad mig få et bud på dette....


---
Enhver er lukket for anden fornuft end den vedkommende selv producerer
4/1-2009, 21:18

Anders hansen

Antal indlæg: 48
Online 0d 8t 9m
København


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


eksshotokan ID #405849
Osu
Karim hvem er du. Der er ingen mig bekendt, som har trænet shotokan med det navn. Du lugter kraftigt at en hvis herre fra Nordjylland, som har forladt JKA.
Osu
4/1-2009, 21:39

Anders hansen

Antal indlæg: 48
Online 0d 8t 9m
København


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


eksshotokan ID #405857
Til Øfferen alias Flakkeren
Ja Skif har altid været den "bløde" udgave af JKA karate. Tilbage gennem tiden blev der kæmpet og trænet temmelig hårdt i JKA. En del fandt dette for hårdt og knap så motiverende.
Indrømmet, det var også en hård periode.
Skif blev dannet herhjemme i samme tidsrum af de mere bløde tidligere JKA udøvere.

JKA var tidligere totalt dominerende indenfor sportskarate i Danmark, men af uforklarelige grunde blev sportskarate pludselig sat i skabet og en fanatisk katabunkai træning blev påbegyndt.

SKIF hold fast i sportskaraten og som følge heraf har de blot videreudviklet det niveau som jka tidligere havde og videreudviklet dette.

Tænk nu at de førende klubber indenfor sportskarate i dag har tidligere jka kæmpere som primære instruktører (solrød, ishøj)

SKIF er en åben demokratisk organisation som har kvantitet frem for kvalitet i højsædet. Masse gradueringer hvor alle automatisk består er blevet skabt og alle opnår det sorte bælte uanset alder. Alle klubber kan blive medlem og klubberne kan selv lave pensum op til 1. kyu. Altså har man tilsidesat et fælles krav til bælter for at trække folk ind i klubberne og åbne nye klubber.

Det giver bagslag og store klubber som Solrød har forladt skif pga. manglende kvalitet ved dangradueringer. Vejle en anden tro Skif klub forlod også selskabet. Flere andre skif klubber vil formentlig følge selskabet i nær fremtid, da der ikke er enighed om ledelsen i skif.

Den store inspirator Kanazawa skulle b.la. have lavet om på et 1.dan pensum få dage inden han kom til Danmark og så skulle alle eleverne købe en ny bog med det nye pensum ...Dygtigt.

JKA er en mere lukket autoritær organisation, som også har slækket på kvaliteten men ikke i samme omfang som SKIF. JKA holder fast i streng diciplin, som overhoved ikke findes i SKIF. Ja og så har JKA udøvere en væsentlig stærkere vilje end en SKIF udøver. JKA minder på næsten alle områder langt mere om det karate, som Nakayama sensei skabte.
JKA danmark har dog beklageligvis stoppet udviklingen inden for
sportskarate. Hvem husker ikke karate akedemiet, som år efter år vandt DM i hold og hev den ene titel hjem efter den anden.
Der var væsentlig mere kød på stævnerne dengang og de gode jka kæmpere var årtier foran de andre shotokan stilarter.
osu4/1-2009, 22:59

Nørgreen

Antal indlæg: 37
Online 0d 12t 6m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Tonny Nørgreen ID #405861
Anders

Skif er ikke en udgave af JKa.

JKA vandt mange medaljer dengang men sjældent i udlandet da de ofte blev dømt for hård kontakt.
de kæmpere der har opnået de højeste placenringer internationalt kommer fra Ålborg Karate skole.

Ja solrød og ihøj vinder mange medaljer men det gør Sportskarate også og de har vist ikke nogen eks instruktører fra JKa desuden forlod Ishøj og Solrød JKa for snart mange år siden og de trænings metoder de bruger i dag har vist ikke meget med JKa at gøre.

at Skif står for kvantitet frem for kvalitet ved jeg ikke hvor du har fra i Skif skal man træne i 42 måneder fo at kunne gå til 1 dan

der er folk der er blevet 1dan på 2 år i JKa.
at folk skulle købe en ny bog sidste Kanazawa sensei var her er direkte usandt. havde selv folk til graduering.

At JKa var foran alle andre klubber dengang kunne jo være at de lov til deres unoder såsom for hård kontakt osv har set flere stævner hvor kæmpere fra skoler er blevet snydt.

osu
4/1-2009, 23:14

Nørgreen

Antal indlæg: 37
Online 0d 12t 6m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Tonny Nørgreen ID #405862
Osu

Den JKA klub der dengang efter min mening havde de bedste kæmpere var kyohan karate-do
som havde en elegant stil

osu
5/1-2009, 5:30

Ole

Antal indlæg: 4287
Online 10d 10t 55m


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Ole ID #405886
ANDERS: ved ikke hvor du har dine "fakta" om SKIF fra, men jeg ville finde andre kilder hvis jeg var dig, da de ting du nævner simpelthen ikke er rigtige


---
Officers never run...it panics the troops ! Cit: Svensk MJ i BSN
5/1-2009, 11:10

Jan Isager

Antal indlæg: 24
Online 0d 10t 34m
Mujin-Kai Shoto...
www.mujin-kai....


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Jan Isager ID #405912
OSU

Endnu en lille note

Tonny Nørgreen skrev:
der er folk der er blevet 1dan på 2 år i JKa


Ja, sågår helt ned til 1½ år. Kender denne person fra han begyndte til nu, og 1½ år er lige hurtigt nok.---
Dojo-Kun gælder også efter træning
5/1-2009, 13:28

Jan Drachmann

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 8m
Them
Hinnerup karate...
www.hinnerup-k...


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


DoctorD ID #405930
1,5 års træning må da være rigeligt til at blive 1. dan. Det er jo ca. 13.000 timer, hvilket vel normalt er mere end nok til at blive shodan!---
It is better to burn out than to fade away
5/1-2009, 14:00

Lene MartensenAntal indlæg: 262
Online 2d 21t 28m
Jyderup
Holbæk karatekl...
http://karate-...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nenja ID #405936
ok- fatter virkelig ikke den her debat???
-Som startede her:

Nihon Karate Kyokai skrev:
"Der er efterhånden ret mange Shotokan stilarter i Danmark. Jeg kan ikke forstå at nå man vælger at dyrke Shotokan, hvorfor man så ikke hellere vil dyrke den oprindelige JKA."

-ok først og fremmest er JKA sgu da et forbund og ikke en stilart. Shotokan er en stilart, og den er der så nogle forskellige forbund der vælger at dyrke/træne.
- Om man dyrker shotokan i det ene eller det andet forbund må vel være en smagssag, eller et spørgsmål om geografi?? Jeg er da shotokan-udøver og ikke skif-udøver...

Og alt det der mudderkastning om forskellene i forbundene. Jamen det er da lidt det samme som at skulle lære dansk og så vælge om man vil lære at tale jydsk, københavnsk eller fynsk!!! det er da alt sammen dansk, og vi burde da forstå alle dialekter uden stort besvær..

Hvorfor er det så vigtigt hvilken karate der er oprindelig eller bedst?? hvorfor ikke samarbejde i en højere grad, og acceptere de små forskelle der er ved f.eks JKA og SKIF. Lave nogle flere fede breddearrangementer og stævner på tværs?? i stedet for at bruge energi på negative ting.

Og jeg har været både i JKA og SKIF. Og jeg har oplevet sindsyg dygtige trænere på begge sider, og har den vildeste respekt for Bura, Marino, pall, dudek, Judy, og alle de andre "gamle" rotter i JKA selv om jeg nu er i en SKIF-klub.- Og i Skif har jeg ligeledes den vildeste respekt for alle de superdygtige instruktører der er her.
Og jo,- der er forskel på disciplinen, og gradueringernes pensum er også lidt forskelligt, og så er der vel liiige nogle små forskelle i visse teknikker i visse kataer mm......men for helvede.- Forskelle betyder for helvede da ikke at noget er bedre eller dårligere eller mere rigtigt.- bare at vi har noget mere at vælge mellem, og at der sker en udvikling på alle fronter.

min pointe er såmænd bare at shotokan er shotokan, og et forbund et forbund..(skil lige de to ting ad til en start)

- Og for helvede hvor er det latterligt at svine andre forbund til, og begynde at tage enkelte personer frem til smudskastning. Ha´ dog for h... lidt respekt for al den tid,energi og træning som trænere rundt om i landet bruger for at lære tåber som os karate. Hvad helvede skulle vi gøre hvis dem som virkelig dedikerer al deres fritid og overskud til karaten ikke gad mere???

---
Don’t look where you fall, but where you slipped.
5/1-2009, 14:12

NFSAntal indlæg: 4787
Online 87d 16t 20m
KBH N
www.forsvardigs...
www.forsvardig...


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Kyoshi ID #405938
@ Lene


---
www.forsvardigselv.wordpress.com
5/1-2009, 14:25

M. LarsenAntal indlæg: 332
Online 6d 1t 12m
Nexø
Higashi Do / Ne...
www.higashi-do...


Gult forumbælte
(300+ indlæg)


powertools ID #405940
osu lene. godt sagt.

osu


---
karate starter altid med et forsvar !!!
5/1-2009, 17:58

Henrik Bruun L...

Antal indlæg: 9
Online 0d 1t 28m
København


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


HB Larsen ID #405988
En ting er sikkert at med denne debat, de facts og ikke mindst de holdninger der er kommet frem fra JKA'a udøveres side, ja så har jeg ikke fantasi til at tro at nogen der vil melde sig ind i jka klub. Kan ikke finde på en eneste god grund, medmindre man higer et fællesskab hvor alle det handler om os og så alle de andre!!


---
never give up and kill the bitch...
5/1-2009, 18:19

Karim

Antal indlæg: 17
Online 0d 2t 49m
Århus


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


Karim Hussein ID #405989
Jeg har ikke noget imod at nogen gerne vil være med i JKA. Al lykke til og måske kunne de forbedre det hele. Men jeg vil have at de skal vide hvad de går ind til og hvad der er foregået! JKA folk fortier selv og taler kun om det der er gået. I denne debat er man så desperat at man kun kan citere dojo kun og tale i selvhøjtideligt envejssprog uden at svare på debatten eller forholde sig til fakta. Jeg kan kun opfatte at JKA er både døv, blind og stum (når der skal svares på kritik) JKA jeg skal nok kondolere når skibet synker, men lidt ærgeligt alligevel.
5/1-2009, 19:42Antal indlæg: 19
Online 0d 13t 10m


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


JAO ID #405998
Som tidligere nævnt i denne debat, så ville jeg gerne personligt udtrykke min beklagelse over at anonyme profiler udtaler sig på JKA Danmarks vegne på en sådan måde at man nødvendigvis vil komme i konflikt med andre anerkendte organisationer og ikke mindst i konflikt med sig selv og derved skade sin egen organisations omdømme. Med mange års erfaring fra JKA i Danmark kan jeg med sikkerhed sige at jeg aldrig har hørt sådanne holdninger komme fra instruktører i JKA. Ingen organisation i verden undgå forkerte udsagn bliver sagt eller handlinger burde være undgået. Dette er et menneskeligt vilkår at begå fejl. Jeg anerkender og respekterer JKA for at have bragt shotokan karate til Danmark. Jeg mener at dette alene må medføre at alle shotokan udøvere i Danmark skal være taknemmelig over for dette. I denne debat er der blevet nævnet en række forhold som naturligvis rejser kritik af en JKA som organisation. Men at gøre dette til genstand for angreb på enkeltpersoner vidner for mig om en uanstændig moral. Skal vi alle lære af historien kræver det at vi forholder os til principielle forhold og hvilke værdier vi ser og ikke ser. kommer vores forvirring, vores begær og had ikke i spil. For det er disse tre ting der føre til vores egen og andres lidelse.

At forlade en organisation for at søge nye udfordringer og fællesskaber, betyder at ikke at man skal kigge tilbage og skælde ud om alt det man var uenig i eller de forventninger der ikke blev indfriet. Kan man ikke tale sammen med respekt og gensidig accept, så vent til man kan! Det man lærer i et lærer/elev forhold er af meget større værdi, end det at lære af en organisation. At mange vælger på et tidspunkt at bryde med den organisation man startede ved, er for mig ikke nødvendigvis er tegn på at noget er galt. Måske handler det mere om at der er noget andet der er mere rigtigt!

Oss
Michael Remontiussen
Ringsted Shotokan Karateskole
Medlem af Japan Karate Shoto Federation JKS
5/1-2009, 22:28

ThomasAntal indlæg: 4358
Online 59d 0t 23m
Nørrebro


Brunt forumbælte
(3000+ indlæg)


Mokujin ID #406010
Lene skrev:
Jamen det er da lidt det samme som at skulle lære dansk og så vælge om man vil lære at tale jydsk, københavnsk eller fynsk!!! det er da alt sammen dansk, og vi burde da forstå alle dialekter uden stort besvær..Burde og kan og to forskellige ting. Har du nogensinde hørt en jyde tale?! Det er så langt fra rigsdansk som det næsten kan være og det er komplet uforståeligt.
5/1-2009, 22:39

Lene MartensenAntal indlæg: 262
Online 2d 21t 28m
Jyderup
Holbæk karatekl...
http://karate-...


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


Nenja ID #406012
haha - jo det kan der være noget om....Men har nu også oplevet at se nogle karate-kaer gå i gang med træning, og så absolut ikke fattet hvad de havde gang i....

(talent og intention hænger ikke altid sammen ;-P , eller måske er noget "talent" bare sværere at forstå? )

---
Don’t look where you fall, but where you slipped.
6/1-2009, 8:36

John LundgreenAntal indlæg: 7593
Online 20d 8t 23m
Amanogawa, Vejl...
www.amanogawa....


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Monty ID #406067
MUKOJIN skrev:
Burde og kan og to forskellige ting. Har du nogensinde hørt en jyde tale?! Det er så langt fra rigsdansk som det næsten kan være og det er komplet uforståeligt.


Tsk tsk ....

Typisk udsagn fra en beboer på den store af trædestenene på vejen mod Sverige.---
Hofte, hofte, hofte !
6/1-2009, 19:01

Henrik Bruun L...

Antal indlæg: 9
Online 0d 1t 28m
København


Hvidt forumbælte
(< 100 indlæg)


HB Larsen ID #406240
og så startede en kamp mellem jyder og danskerne (-;


---
never give up and kill the bitch...
6/1-2009, 21:32

NickAntal indlæg: 7713
Online 17d 20t 19m
Ashihara Karate...
wikileaks.org


Sort forumbælte
(5000+ indlæg)


Nick ID #406269
Kaere shotokan-folk

Efter laesning af traaden har jeg det som efter et afsnit af Matador og en ninja-film...jeg faar saadan en trang til at tale et lidt tungt, og lettere distingveret klasseopdelt dansk, og krydre det med asiatisk inspirerede talemaader om sten og ild og vand og luft og den slags...

Paa det substantielle plan er det altid skaegt at laese infights om stridigheder eller mudderkastning. Jeg forstaar ikke helt postyret - ud over at man maa reagere paa urimeligheder - men oensker jer nu engang god debat.---
Ej fjærter mus som hest uden røv revner
25/6-2018, 22:56Antal indlæg: 241
Online 0d 17t 3m


Gråt forumbælte
(100+ indlæg)


shotokanka ID #516213
Kom helt tilfældigt ind på den her tråd.
Sikke noget...tænker på, om folk monstro er blevet klogere på de her 8 år der er hengået?


MMAshop.dk

Svar på indlæg
Emne:

Brugernavn:

Kodeord:


;-) = :tvp = :eek =
:-D = :pimp = :-P =
:\ = :smokin = :rofl =
:( = :lol = :ninja =
:) = :oel = :freak =

Citat:
Billede:
Youtube:

[quote=bruger]Citat[/quote]
[img]http://www.x.dk/billede.jpg[/img]
[youtube](youtube video id)[/youtube]
Tekst:

Preview


Copyright 2001-2019 by MartialArts.dk | Kontakt: graugart@gmail.com
Chart.dk